Vatan Partisi'nden Haberci Gazetesi'ne dayanışma ziyareti

Vatan Partisi Mersin İl Başkanı Ali Rıza Taşdelen, önceki gün, CHP Mersin Gençlik Kollarına bağlı olduğu tespit edilen kalabalık bir grup tarafından Haberci gazetesine yapılan saldırıyı kınamak ve dayanışmalarını ifade etmek için, İl Sekreteri Cesur Yılmaz ile birlikte gazeteyi ziyaret etti.

Vatan Partisi Mersin İl Başkanı Ali Rıza Taşdelen, önce gün, CHP Mersin Gençlik Kollarına bağlı olduğu tespit edilen kalabalık bir grup tarafından Haberci gazetesine yapılan saldırıyı kınamak ve dayanışmalarını ifade etmek için, İl Sekreteri Cesur Yılmaz ile birlikte gazeteyi ziyaret etti.

Taşdelen “Haberci gazetesine yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı basın özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır.Sözlü tehditlerin yanı sıra, yüzleri maskeli kişiler tarafından da yumurta ve boya ile saldırı yapılarak, maddi zarara da neden olan bu saldırıyı esefle kınıyoruz ” dedi.

“Saldırının, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun Meclis Grubunda ‘’basın özgürlüğü’ ’nden bahsederken yapılması ise çok manidardır. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi hakkında yapılan ‘’yolsuzluk ve rant’’ haberi nedeniyle gerçekleştirilen bu saldırı CHP’nin basın özgürlüğü, hak ve hukuk anlayışını da net olarak ortaya koymaktadır.”

“Bu vaziyet, Atatürk’ten ve ilkelerinden uzaklaşmanın bir sonucu olarak HDP ile iç içe geçen CHP’nin düştüğü kaçınılmaz vaziyettir. Bu saldırı CHP’nin ne derece HDP’lileştiğinin ve Atatürksüz’leştiğinin bir örneğidir.”

Vatan Partisi olarak, HDP aklıyla hareket ederek ‘’Hoşuma gitmeyen bir durum karşısında istediğim gibi at koştururum’’ türünden tavırlara Mersin’de de asla geçit vermeyeceğiz. Türkiye’den ve Türk milletinden yana, doğruların peşinde olan haberciliğin daima yanında olacağız.”

“Başta Haberci gazetesi ve emekçileri olmak üzere Türk basını ve gazeteciliğine geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Tekrar geçmiş olsun. Dayanışmamızı ifade etmek için Haberci gazetesine abone oluyoruz.” dedi.

Gazetenin Genel Koordinatörü Yüksel Ekinci, “Beni üzen Atatürk’ün kullanılmasıdır. Atatürk’ü anlamaktan haiz olanlar Atatürk’ü kullanmaya çalışıyorlar. Gazetemize yapılan bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Saldırı sadece bize değil özgür basına yapılmıştır. Yarın birileri birilerinin haberini beğenmedi diye herkese saldıracak mıdır? Mersin barışın, huzurun kenti ona uygun davranmamız lazım. Özellikle siyasiler dikkatli olmak zorundadır. Onlar yanlış şeyler söylerse, işte gençlerin de neler yapacaklarını gördük. Mersinimize geçmiş olsun basın camiasına geçmiş olsun diyorum” dedi.

ALİ RIZA TAŞDELEN'DEN AÇIKLAMA

Vatan Partisi Mersin İl Başkanı Ali Rıza Taşdelen konuyla ilgili basın açıklaması da yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Değerli basın mensupları, kıymetli Mersinliler…

Bu sefer basın açıklamamızı ne yazık ki basın emeğine ve gazeteciliğe yapılan çirkin bir saldırıyı kınamak ve saldırıya uğrayan gazete ve emekçileri ile dayanışma duygularımızı paylaşmak için yapmaktayız.

Mersin’in yerel gazetesi olan Haberci gazetesine CHP Mersin Gençlik Kollarına bağlı olduğu tespit edilen kalabalık bir grup tarafından çirkin bir saldırı düzenlenmiştir. Sözlü tehditlerin yanı sıra, yüzleri maskeli kişiler tarafından da yumurta ve boya ile saldırı yapılarak, maddi zarara da neden olan bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Saldırının, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun Meclis Grubunda ‘’basın özgürlüğü’ ’nden bahsederken yapılması ise çok manidardır. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi hakkında yapılan ‘’yolsuzluk ve rant’’ haberi nedeniyle gerçekleştirilen bu saldırı CHP’nin basın özgürlüğü, hak ve hukuk anlayışını da net olarak ortaya koymaktadır. Kendisine dokunmadığı, kendi yanlışlarını görmediği sürece geçerli olan ve dokunduğunda ise zorbalığa dönüşen özgürlük anlayışı özgürlük değil, sadece despotluktur. Saldırı görüntülerini bir daha izleyin. Atatürk’ün CHP’sinde böyle bir tutumun tek bir örneğini dahi bulabilir miyiz? Atatürk’ün CHP’sinde böyle bir gelenek var mıdır? Atatürk’ün ‘’benim anladığım gençlik budur’’ dediği ve devrimlerinin bekçisi olarak ilan ettiği Türk gençliği bu mudur? Hayır değildir!

Bu vaziyet, Atatürk’ten ve ilkelerinden uzaklaşmanın bir sonucu olarak HDP ile iç içe geçen CHP’nin düştüğü kaçınılmaz vaziyettir. Bu saldırı CHP’nin ne derece HDP’lileştiğinin ve Atatürksüz’leştiğinin bir örneğidir.

Eğer varsa bile bir yanlışa çok daha büyük bir yanlışla yanıt vermek Türk geleneğini değil, Batı’nın neo-liberal geleneğini temsil etmektedir.

CHP gençlik kolları üyesi genç arkadaşlara ‘doğru eylem çizgisi nedir’ öğrenmeleri için tavsiyemiz Türkiye Gençlik Birliği’ni takip etmeleridir. Amerika’nın başını çektiği emperyalizmin ülkemizdeki çeşitli bozgunculukları karşısında sessiz kalıp, tek kaygısı habercilik olan yerel gazetelere saldırmak mıdır? Atatürk’ü temsil eden doğru eylem çizgisi; yoksa ülkemizde kanlı postallarıyla gezen Amerikan conilerinin başına çuval geçirmek, onların dezenformasyon haberciliğiyle mücadele etmek midir? CHP gençliğinin TGB’den öğrenecek çok şeyi vardır.

Vatan Partisi olarak, HDP aklıyla hareket ederek ‘’Hoşuma gitmeyen bir durum karşısında istediğim gibi at koştururum’’ türünden tavırlara Mersin’de de asla geçit vermeyeceğiz. Türkiye’den ve Türk milletinden yana, doğruların peşinde olan haberciliğin daima yanında olacağız.

Kendilerini yanlış ve gayrı ahlaki bir eylem çizgisinde tavır belirlemeye çağırıyoruz. HDP ile kol kola gidilen yol yol değildir. Bu yoldan vaz geçmelerini ve Atatürk’ün ‘’en hakiki mürşittir’’ dediği ilmin yolunu en kısa zamanda bulmalarını temenni ediyoruz.

Başta Haberci gazetesi ve emekçileri olmak üzere Türk basını ve gazeteciliğine geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Tekrar geçmiş olsun. Dayanışmamızı ifade etmek için Haberci gazetesine abone oluyoruz.''

# chp # türkiye # Mersin # hdp # vatan partisi # eylem # batı # Vatan # ali rıza taşdelen # Partisi