Migros'a soruşturma

Yüzde 8'lik zam oranını kabul etmeyince işten çıkartılan Migros çalışanlarına Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den destek geldi. Yaptıkları eylem sonrası gözaltına alınan işçiler hakkında açıklama yapan Bilgin, çalışanların şikayetleri doğrultusunda soruşturma başlattıklarını duyurdu.

İşçilerin zam talebi kabul edilmedi, eylemler başladı. İşverenin emekçileri işten çıkarması üzerine devreye Bakanlık girdi.

İstanbul Esenyurt’taki Migros deposunda çalışan işçiler işverenin yüzde 8’lik zammını kabul etmeyip eyleme başladı. Maaş ve özlük haklarında iyileştirme talebi kabul edilmeyen çalışanlar, işten çıkartıldı.

Bunun üzerine işçiler son olarak Migros’un sahibi Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki evinin önünde eylem yaparken gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından da yaklaşık 100 işçi serbest bırakıldı.

Büyüyen olaylar sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. 19 Şubat’ta açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, işçilerden gelen şikayetler üzerine Migros hakkında soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Migros çalışanı işçilerin şikayetleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Hiç bir işçimizin, emekçimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız.

# istanbul # soruşturma # güvenlik # zam # bakan # vedat bilgin # son # medya # şubat