İyi Parti'den Atlantikçi kışkırtma

Rusya’nın Donbass bölgesine yaptığı askeri destekten rahatsız olan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Atlantik kışkırtıcılığı yaptı. Türkiye ve Rusya ilişkilerini hedef alan Akşener, ABD’nin de istemediği S-400 Hava Savunma Sistemi’nden vazgeçilmesi gerektiğini savundu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve Moskova ilişkilerini hedef aldı, Atlantik ağzıyla Türkiye’nin savunmada attığı güvenlik adımlarından vazgeçmesini istedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rusya Federasyonu’nun Donbass bölgesine başlattığı askeri destekten rahatsız oldu. Daha önce Ukrayna’nın Rusya’ya silahlı yanıt verme hakkının olduğunu iddia eden Akşener, bu kez Atlantik cephesinin kışkırtıcılığını üstlendi.

''TÜRKİYE S-400'LERDEN ACİLEN KURTULMALI''

Sosyal medya hesabından sıralı Tweet atan Akşener, Türkiye’nin ABD’den gelen yaptırım tehditlerine rağmen aldığı S-400’den vazgeçmesini istedi.

Rusya’nın bölge devletlerinin güvenlik ve egemenliklerini tehdit etmesi bir dış politika doktrini değil, Dostoyevski romanlarında görülen türden bir ruhsal bunalımdır.
Türkiye ise Rusya ile kurduğu asimetrik ilişki modelinden sıyrılmalı, kendisini kırılgan hale getiren S400'lerden acilen kurtulmalı. Akkuyu nükleer santralini derhal millileştirmeli, bölgesel istikrara risk oluşturabilecek Kanal İstanbul projesini durdurmalıdır.

# abd # ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # İyi Parti # son dakika # nato # meral akşener # batı # doğu # yaptırım # moskova # Avrasya # Atlantik # askeri # Donbass # Donetsk # Lugansk