Ankara'yı hareketli bir hafta bekliyor

Ankara oldukça hareketli bir haftaya başlayacak. 28 Şubat’ta Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Gündem Rusya ve Ukrayna sahasında yaşanan gelişmeler olacak. Meclis’te de kanun teklifleri, siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

Moskova’nın askeri operasyonu, ekonomide yaşanan gelişmeler, kanun teklifleri, grup toplantıları… Başkent yine baş döndürücü bir haftaya geçirecek.

Bakanlar Kurulu 28 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Toplantının ana gündemi, Rusya’nın başlattığı askeri destek operasyonu olacak.

Türkiye’nin önümüzdeki dönemde atacağı adımlar, devam eden diplomasi trafiği toplantıda ayrıntılı şekilde ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hem de Ukrayna Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmelerin perde arkasını Bakanlar Kurulu ile paylaşacak.

Toplantıda ekonomide yaşanan gelişmeler de değerlendirilecek. Yüksek elektrik fiyatlarının ardından yurttaşlardan gelen kamulaştırma talebine karşılık gözler hükümetten gelecek adımda.

SALGINLA MÜCADELEDE ELE ALINACAK

Bir diğer önemli gündem maddesi de salgınla mücadele olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu üyelerinin tavsiye niteliğindeki kararlarını Bakanlara sunacak.

GRUP TOPLANTILARI YAPILACAK

Öte yandan Meclis’in mesaisi de bu hafta yoğun geçecek. 1 Mart Salı günü MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yine aynı gün saat 13.30’da Meclis’te milletvekillerine hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise 2 Mart Çarşamba günü partisinin grup toplantısına katılacak.

HDP'Lİ GÜZEL'İN FEZLEKESİ GÖRÜŞÜLECEK

PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu raporu, Genel Kurul gündemine gelecek.

KOMİSYONLAR DA TOPLANTILAR OLACAK

Dışişleri Komisyonu 1 Mart günü toplanacak. Komisyonda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun teklifleri ele alınacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise eczane tabelalarından vergi alınmamasını içeren Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

# Ankara # chp # türkiye # Ukrayna # erdoğan # mhp # ak parti # Putin # İyi Parti # bakanlar kurulu # kemal kılıçdaroğlu # ekonomi # cumhurbaşkanı # tbmm # gündem # destek # fahrettin koca # Devlet # siyaset # 28 şubat # dışişleri # Zelenskiy # salgınla mücadele # dışişleri komisyonu