Soylu'dan ABD ve Batı'ya Ukrayna tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ukrayna'yı kışkırtan ABD ve Batı'ya sert tepki gösterdi. Bölgede ortalığı karıştıranların ABD ve Batı olduğunu vurgulayan Soylu, "Ukrayna gibi onların sözlerine baksaydık, bugün bizi inim inim inletirlerdi." dedi. "15 Temmuz'u yapanların kim olduğunu biliyoruz" diyen Bakan Soylu, terörle mücadele tezkeresine hayır oyu veren CHP'ye de sert sözlerle yüklendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rusya'nın Ukrayna'daki harekatını değerlendirdi. ABD ve Batı'ya meydan okudu. Bölgede ortalığı karıştıranın ABD ve Batı olduğuna dikkat çekti.

Ukrayna'nın Batı'ya inanarak hata yaptığını belirten Bakan Soylu, "Ukrayna gibi olsaydık bizi inim inim inletirlerdi" dedi.

Amerika'nın Afganistan'da büyük bir hezimete uğradığını hatırlatan Bakan Soylu, "Hani dünyanın en büyük devletiydiniz? Hani ne oldu?" ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU'DAN ABD'YE TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 15 Temmuz'un arkasında kimin olduğunu bildiklerini ve bunu da defalarca söylediklerini belirtti.

Bakan Soylu, F-35 ve F-16 ile ilgili devam eden müzakerelerle ilgili de konuştu. Amerika'nın Türkiye'ye hikaye okuduğunu vurguladı.

SOYLU'DAN MUHALEFETE TEZKERE TEPKİSİ

Tezkere için hayır oyu veren muhalefeti de tepki gösteren Soylu, " terör devleti kurulsun istiyorlar. "dedi.

Peki bu talimatı kim verdi? Ağababaları verdi. Şimdi de ağababalarının eteklerinde dolaşıyorlar
# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # terör # 15 temmuz # içişleri bakanlığı # süleyman soylu # Afganistan # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # batı # tepki # tezkere # muhalefet