Elektrikte KDV oranı yüzde 8'e düşürüldü

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Elektrik faturaları ile ilgili yapılan yeni düzenlemeyi paylaşan Erdoğan, ''Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür. Tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında elektrik faturalarına yönelik yapılan yeni düzenlemeyi de kamuoyuna duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meskenler ve tarımsal sulamada kullanılan elektrikte KDV oranının yüzde 18'den, yüzde 8'e düşürüldüğünü belirtti.

Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür. Tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır.  Mesken abonelerinin yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesi temin edilmektedir. Meskenlerdeki düşük tarife sınırı günlük 8 kilovatsaate, aylık 240 kilovatsaate yükseltilmiştir.  Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilovatsaate, aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacak.
# erdoğan # bakanlar kurulu # ekonomi # son dakika # elektrik # kdv # fatura # KDV indirimi # mesken # ticarethane