Yine Atlantik kampında birleştiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AtlantiK'e bağlılık açıklamalarını sürdürdü. Kılıçdaroğlu, “NATO’ya karşı çıkmanın bir mantığı yok zaten” dedi. NATO tehditlerini görmezden gelen Akşener de asıl tehdidin Rusya’dan geldiğini savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yine Atlantik kampında birleşti.

Rusya’nın NATO’ya karşı yaptığı harekâta tavrını sürdüren CHP ve İyi Parti liderleri geçen hafta S-400 karşıtlığı üzerinden ABD’ye mesaj verdi.

Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalının canlı yayında üslerle Türkiye'ye namlularını uzatan NATO’ya bağlılığını bir kez daha itiraf etti:

- Rusya’nın şöyle bir endişesi vardı. NATO’nun Rusya sınırına yaklaşmasının ciddi bir risk olduğu defalarca ifade edildi.
- NATO'nun bir parçası olarak biz, NATO ittifakının öngördüğü kurallar içinde çalışmak zorundayız. Kurallar içinde ordumuzu hazırlamak zorundayız. Kurallar içinde güçlenmek zorundayız. NATO'ya karşı çıkmanın bir mantığı yok zaten.

Partisinin grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise NATO’nun Doğu Akdeniz, Suriye, Libya’daki tehditlerini görmezden geldi. Asıl tehdidin Rusya’dan geldiğini savundu:

- Putin haddini aşmıştır. Vakit, boş laf değil, yaptırım vaktidir. Ukrayna’nın cesur evlatlarını saygıyla selamlıyorum.
- Rusya’nın bu durumu ortadayken, Türkiye’nin güvende olduğunu kim iddia edebilir? Putin’in kafasındaki Rusya’nın eksik parçalarının, Kars, Erzurum ve Ardahan olmadığını, kim rahatlıkla söyleyebilir? Ve herkes, Putin’in idaresindeki Rusya nedeniyle, güvenliğinin tehlikede olduğunun farkında.
# chp # abd # türkiye # rusya # Ukrayna # Putin # İyi Parti # suriye # kemal kılıçdaroğlu # kılıçdaroğlu # nato # Akşener # yaptırım # Atlantik # türiye