İzmir'de hap üreten imalathaneye operasyon

İzmir’de yasadışı uyuşturucu hap üretimi yapan bir imalathaneye operasyon düzenlendi. Yeşil ya da kırmızı reçete ile alınabilecek hap imal ettikleri öne sürülen 5 zanlı tutuklandı.

İzmir Emniyetinin titiz çalışması sonucu yasadışı hap imalatı yapılan merkeze operasyon düzenlendi. Uyuşturucu nitelikteki hapları ürettiği iddia edilen 5 zanlı gözaltına alınarak tutuklandı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde şüpheli bir araçta yapılan arama sonucunda 277 bin 424 hap ele geçirildi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren İzmir Polisi hapların yasadışı yollarla üretildiği tespit etti.

Sürücü M.G.’nin ifadesi sonucu, Gaziemir ilçesinde kurulan imalathaneye operasyon düzenlendi.

Piyasada kırmızı ya da yeşil reçete ile satılan hapları ürettiği öne sürülen A.K. , B.H. , Z.B. ve E.G. gözaltına alındı.

Şüphelilerin yurt dışından getirttikleri yaklaşık 500 kilogram ağırlığındaki makineleri, 4 katlı binanın 4. katına vinç yardımıyla çıkararak imalathane kurdukları tespit edildi. Olay yerinde 168 bin 486 hap bulundu.

Polisin bu operasyonla bağlantılı uygulamalarında 4 bin 971 hap daha ele geçirildi. Böylece ele geçirilen hap miktarı 450 bin 881 oldu.

Gözaltına alınan 5 şüpheli, işlemlerin ardından sevk edildikleri sulh ceza hâkimliğince tutuklandı.

Öte yandan İzmir’in Kiraz İlçesinde yapılan trafik denetiminde, bir araçta bin gram esrar ele geçirildi. Denetimden kaçan 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

# izmir # operasyon # çatışma # hap # makine