Türkiye Sanatçılar Birliği: ''Cadı Avına hayır!''

ABD başta olmak üzere Batı’nın Rus sanatına ve sanatçılarına yaptığı baskıya tepki Türkiye’den geldi. Türkiye Sanatçılar Birliği, Rus sanatına yapılan ambargonun kabul edilemez olduğunu belirtti. Sanatçılar, Batı’nın “Cadı Avına” bir an önce son vermesi için çağrı yaptı.

Rus sanatçılara yapılan baskıya tepki gecikmedi.

Türkiye Sanatçılar Birliği konuyla ilgili açıklama yaptı:

- İleri ve çağdaş değerleri savunduğunu iddia eden Batı medeniyeti bugün Ukrayna'da yaşananlar nedeniyle öğrencilere, sporculara ve sanatçılara uyguladığı baskı ile zavallılığını kabul etmekten öteye geçememektedir.
- Sadece Rus olmasından ve Rusya”yı lanetlemeyi isteyen soruya cevap vermemesinden dolayı, dünyanın sayılı orkestra şeflerinden biri olan Valery Gerqiev'i, Rus sanatçıların uluslararası yarışmalara katılmalarının yasaklanması ve bunun gibi daha bir çok örnek sanalın bağımsızlığı, fikir özgürlüğü açısından kabul edilemez. Dünyada hümanizmin ve hoşgörünün beşiği olan bu toprakların Türk aydınları ve sanatçıları olarak, Ukrayna'da yaşananlar nedeniyle başlatılan “Cadı Avı”nın sona ermesi gerektiğini haykırıyoruz.


Ukrayna’daki operasyon gerekçesiyle Atlantik kanadı Rusya'yı dünya kamuoyunun hedef tahtasına koymaya çalışıyor. Batı ekonomik tehditlerin yanı sıra Rus sanatına ve sanatçılarına ambargo da uyguluyor.

ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin kışkırtıcı tehditlerine tepki Türkiye’deki sanatçılardan geldi. Bir bildiri hazırlayan Türkiye Sanatçılar Birliği Batı’nın başlattığı “Cadı Avının” sona erdirilmesi için çağrıda bulundu.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # açıklama # türk # batı # rus # Türkiye Sanatçılar Birliği # Çaykovski # türk sanatçılar birliği