TESK'ten geri dönüşüm talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomi ve gelecek için esnafa geri dönüşüm kutusu verilmesini istedi. Palandöken, geri dönüşüm ve atık tesislerinin kapasitesinin artırılması gerektiğini de belirtti.

Esnafın dükkânında geri dönüşüm kutuları olması için talep geldi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gelecek için geri dönüşüm kutularının önemine vurgu yaptı. Palandöken, esnafın dükkânına geri dönüşüm kutusu verilmesini istedi:

- Enerji maliyetleri küresel anlamda artıyor ve ülkemiz de bu noktada yüksek oranda dışa bağımlı. Plastik poşetlerin kullanımını azaltmak için ücretli poşet uygulaması da meyvelerini veriyor. Artık çağımız, geleceğin sağlıkla ve üretimin artarak var olması için geri dönüşüme önem verme çağı. Esnafımıza ürünlerin hammaddelerine göre ayrıştırılması için halkın kolayca ulaşabileceği geri dönüşüm kutuları verilmeli.

Palandöken, atık ve geri dönüşüm tesislerinin artırılması gerektiğini de belirtti:

- 2020 yılında ülkemizde 127,4 milyon ton atığın 49,1 milyon tonu atık bertaraf ve geri dönüşüm tesislerinde geri kazanıldı. Atık miktarı her geçen yıl artarken ülkemizde sayılarının artırılması ve yatırım yapılması gereken konuların başında atık tesisleri geliyor. Yine 2020 yılsonu itibariyle ülkemizde atık bertaraf ve geri dönüşüm tesisi 2 bin 752. Bu sayı hem nüfusun hem de atık miktarının arttığı göz önünde bulundurularak artırılmalı.
# türkiye # maliyet # esnaf # enerji # atık # TESK # geri dönüşüm # geri dönüşüm kutusu