Ankara üreten kadınları ağırlayacak

Üreten kadınlar 6 Mart’ta Ankara’ya akın edecek. Cumhuriyet Kadınları Derneği öncülüğünde Tandoğan Meydanı’nda “Yükselen Kadın Yükselen Türkiye" mitingi yapılacak. Bilim insanları, milli sporcular, işçi, çiftçi, 7’den 70’e toplumun her kesiminden yurttaşın katılacağı mitingde kürsüye kadınlar çıkacak.

Tarlada, fabrikada, evde, hastanede, okulda, laboratuarda… Kısacası elinizi attığınız, gözünüzü çevirdiğiniz her yerde üreten kadın var. Cumhuriyet Kadınları Derneği üreten kadının gücünü göstermek için 6 Mart’ta Ankara’da büyük bir mitinge imza atacak.

Üreten kadınlar 6 Mart’ta Ankara’ya akın edecek. Cumhuriyet Kadınları Derneği öncülüğünde büyük miting bu noktada Tandoğan Meydanı’nda yapılacak.

Vatan ve üretim için saat 13’te başlayacak mitingdeki konuşmaların ardından kadınlar Anıtkabir’e Ata’nın huzuruna çıkacak.

'Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitingi'nde kadının istihdamdaki yeri, sorunları dile getirilecek.

Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında sokakları, caddeleri afişlerle donatan, bildiriler dağıtan CKD’liler çalışmalarını tamamladı. Miting öncesi yapılan çalışma adreslerinden biri de Ankara Ulus Meydanı oldu.

Çalışmaya CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür de katıldı. Oygür, mitingde verecekleri mesajları anlattı, tüm yurttaşları Tandoğan Meydanı’na çağırdı.

Sadece CKD’liler değil, ilk günden beri üniversitelerde, alanlarda mitinge destek veren Türkiye Gençlik Birliği üyeleri de çalışmada yer aldı. Ulus Meydanı’nda bildiri dağıtan TGB’li gençler yurttaşları miting hakkında bilgilendirdi.

Öte yandan CKD Türkiye’nin dört bir yanından miting için otobüsler kaldıracak. Mitinge katılacak yurttaşların otobüs saatleri için CKD’nin sitesini ziyaret etmesi gerekiyor.

# ankara # türkiye # cumhuriyet # kadın # tgb # Vatan # miting # Cumhuriyet Kadınları Derneği # CKD # tülin oygür # mart # dilek çınar # tandoğan meydanı # Yükselen Kadın Yükselen Türkiye