Türkiye CKD'nin mitinginde buluştu

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ankara’da “Yükselen Kadın Yükselen Türkiye” sloganıyla çığır açan bir mitinge imza attı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yurttaşların katıldığı mitingde Türk kadının yükselme ve üretme mücadelesi vurgulandı. Kadın hareketi için yeni bir dönemin kapısını aralayan coşkulu miting, Atatürk'ün huzurunda sona erdi. Tandoğan Meydanı'ndan Anıtkabir'e yürüyen yurttaşlar, üreten ve tam bağımsız Türkiye'yi kadın erkek ele ele kuracaklarının sözünü verdi.

Haber: Buse Gençtürk - Seda Akyüz | Kamera: Tansev Kara - Uğur Pideci

Tarlada fabrikada laboratuarda cephede üretenler kadınlar Ankara’ya akın etti.

Halaylar çekildi, marşlar söylendi, sloganlar atıldı... Türk kadının, üreten, başı dik ve tam bağımsız Türkiye'yi kurma mücadelesinin en ön cephesinde olacağı vurgulandı.

Türk kadını, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Ankara Tandoğan Meydanı’nda çığır açan bir mitinge imza attı. Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya giden yurttaşlar, Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Yükselen Kadın Yükselen Türkiye mitinginde buluştu.

Türkiye CKD'nin mitinginde buluştu - Resim : 1

KADIN HAREKETİNDE YENİ DÖNEM

Tandoğan Meydanındaki yeni bir kadın hareketi dönemine kapı aralayan mitingde, kürsüye ilk olarak Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, çıktı. Oygür, yükselen Türkiye'yi kurmak için kadınların üretimin her alanında yer alacağını söyledi:

- Kadın ürettikçe varoluş mücadelesinde yol almaya başlıyor. Kadın ve emek mücadelesi birleşiyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü; kadının ezilmişliği söyleminden kurtarıp kadının üretme gücü, umutları ve erkekle beraber geleceğe el koyma iradesi ile kutluyoruz. Bugün ülkemizde kadınlarımız üreterek var olma bilincine tam olarak sahiptir. Üretmek! En başta söyledik; bizim doğamız üretmeye ayarlıdır. Sanatı, bilimi, teknolojiyi, ekini, meyveyi, hizmeti üretmek! Bizim için fark etmez! Ayağa kalkmışız biz; üretiyoruz, daha çok üreteceğiz, ürettikçe yükseleceğiz, yükseldikçe Türkiye’mizi yükselteceğiz!
Türkiye CKD'nin mitinginde buluştu - Resim : 2

Oygür'ün ardından mikrofonu TGB Genel Başkanı Dilek Çınar aldı. Türk gençliğinin fikirlerini paylaştı:

- Bu mücadeleyi beraber vereceğiz, Atatürk Türkiye’sini beraber kuracağız. Kadın, emperyalizme ve piyonlarına karşı savaşandır. Kadın; vatanına, milletine, evladına gelecek kurşunu korkusuzca göğüsleyendir. Şenay Aybüke Yalçın’dır, Esma Çevik’tir, Songül Yakut’tur. Onları şehit edenlere karşı Tomris’in kılıcıdır. Kadınlar ve gençler ayağa kalktıysa, sorunları çözmeye karar verdiyse, artık o kararın karşısında durabilecek hiçbir kuvvet yoktur. Her alanda üreten kadınlar burada. Fabrika işçileri, temizlik işçileri, doktorlar, avukatlar, öğretmenler burada. Türk gençliği ve Türk kadını, Türkiye’yi yükseltecek olan güçtür. Bu miting, bir yükseliş mitingidir. Hepimiz üretecek ve çalışacağız. Bu zafer günlerini, tam bağımsız Türkiye’de daha büyük coşkuyla kutlayacağız.

Çiftçi Aylin Tekeli, Türkiye Sanatçılar Birliği Yöneticisi Nadide Serap Karadağ ve Milli atlet Derya Ateşli de mitingde konuşma yapanlar arasındaydı:

Aylin Tekeli, ''Bir işi yapmaya karar verdiğimizde onu başaracak güç ve vasıftayız. Ben bir çiftçi olarak burada bulunuyorum. Biz bir tarım ülkesiyiz ve kadın emeğini başta tarım olmak üzere her alanda yükseltmeliyiz.'' dedi.

Milli atlet Derya Ateşli konuşmasında, ''Karşıma çıkan zorluklara karşı hiçbir zaman yılmadım. Bu ülke bizim. Ülkemize her zaman sahip çıkmalıyız. Tünelin sonunda bir ışık varsa o ışık biz olmalıyız. Hayatım hep mücadele ile geçti. Çünkü bunu bana annem öğretti.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye Sanatçılar Birliği Yöneticisi Nadide Serap Karadağ ise, ''Vatanın bağrına düşman hançeri dayandığında, kurtuluş kuvveti kadından alınır. Çağımızın başat düşmanı emperyalizm, vatanımızın, üretimimizin düşmanıdır.. Türkiye’den yana ve vatansever sanatçıların derneği olarak yükselen Türkiye’nin en büyük değeri kadınlara selam duruyoruz'' dedi.

CKD VE TGB TÜRK BAYRAKLARIYLA YÜRÜDÜ

Mitingdeki konuşmalardan sonra Cumhuriyet Kadınları, Türk bayraklarıyla Ata’sına yürüdü.

Kortejde kurtuluş mücadelesinin en ön cephesinde savaşan kadınların fotoğrafları da yer aldı.

Türkiye CKD'nin mitinginde buluştu - Resim : 3

Uyuşturucu ile mücadeleye yönelik mesajların verildiği yürüyüşte “Çocuklarımızı uyuşturucuya kurban PKK’ya esir etmeyeceğiz” pankartları da taşındı.

CKD Genel Başkanı Tülin Oygür, ''Atatürk dönemi gibi tam bağımsız olacağız. Emperyalizmin, içimizdeki bütün maşalarını ortadan kaldıracağız. Ülkemizi, sadece yüce halkımızın çıkarlarına göre yönetmenin yollarını açacağız. ABD kumandalı bölücü terör örgütü PKK’yı bitireceğiz.'' dedi.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet kadınları, Atatürk'ün huzurunda tam bağımsız Türkiye'nin kurulacağının sözünü verdi.

# Ankara # abd # ankara # türkiye # atatürk # vatan partisi # türk # kadın # çiftçi # miting # türkiye gençlik birliği # Cumhuriyet Kadınları Derneği # CKD # tülin oygür # Tarım # anıtkabir # Üreten kadın # dilek çınar # tandoğan meydanı # Yükselen Kadın Yükselen Türkiye # bağımsız kadın # nadide serap karadağ