Erdoğan NATO ve ABD'ye sert çıktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna'da krizi kışkırtan NATO ve ABD'nin Suriye'deki istikrarsızlığın da aktörü olduğunu söyledi. ABD ve Avrupa'nın terör örgütlerini desteklediğini vurgulayan Erdoğan'dan "NATO'nun Rusya'nın toprak bütünlüğüne aykırı kararlarına "Evet" demeyeceğiz" açıklaması geldi. Ak Parti Grup toplantısında konuşan Erdoğan, Millet İttifakının Türkiye karşıtı planlarını tek tek sıraladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AK Parti Meclis grup toplantısında konuştu.

ABD ve NATO’nun Ukrayna ve Suriye başta olmak üzere bölgedeki istikrarsızlaştırma projelerine dikkat çekti. Bu adımlara sert tepki gösterdi.

- Terör örgütlerinin meşrulaştırıldığını, teröristlerin silahlarla desteklendiğini gördük. Buna Amerika dâhil, Avrupa dahil.
- Ülkemizin bölgeye istikrar getirmeyi amaçlayan operasyonlarını engellemeye çalıştılar. Bu süreçte sadece yalnız bırakılmadık, aynı zamanda gizli açık pek çok tehdide, şantaja, ambargoya maruz kaldık. DEAŞ ile mücadele kılıfı altında terör örgütlerinin meşrulaştırıldığını, teröristlerin silahlarla desteklendiğini gördük.
- Suriye'de 12 milyon insanın evini terk etmesine yol açan kriz halen devam ediyor. Burada da kimlerin aktör olarak yer aldığını gayet iyi biliyorsunuz. Lübnan'dan Irak'a, Afganistan'dan Libya'ya kadar gönül coğrafyasının dört bir yanında kan, gözyaşı, çatışma ve istikrarsızlık hakim. Kendi çıkarları söz konusu olduğunda dünyayı ayağa kaldıranlar 11 yıldır bölgemizdeki katliamları uzaktan seyrediyorlar.

NATO'nun Rusya'nın toprak bütünlüğüne aykırı kararlarına "Evet" demeyeceklerini belirten Erdoğan, Moskova'nın sınır kaygılarını anladıklarını kaydetti. Rus halkına karşı Avrupa'da başlatılan ırkçı saldırılara da tepkiliydi:

- Ukrayna'nın sahipsiz bırakılması gibi Rus halkına, edebiyatına, öğrencilerine, sanatçılarına yönelik cadı avını andıran uygulamaları da kabul etmiyoruz. Ağızlarını her açtıklarında insan hak ve hürriyetlerinden bahsedenler sınıfta kalırken milletimiz insanlık sınavını bir kez daha başarıyla vermiştir. Batı dünyasının, toplumların bünyesini kanser hücresi gibi saran ırkçılık hastalığı ile yüzleşmesi şarttır.

Yuvarlak masa etrafında buluşan Millet İttifakı ve bileşenlerinin Türkiye karşıtı planlarını açıkladı:

- Dün, ülkemiz terör saldırıları ile siyasi çelmelerle boğuşurken ellerini oluşturarak emperyalistlerin sözcülüğünü yapanlar bunlardı. Bunların; Türkiye’nin bölgesel ve küresel kazanımlarından vazgeçeceklerini, sınır ötesi harekatları ve terörle mücadeleyi bitireceklerini, Akdeniz, Ege ve Kuzey Afrika başta olmak üzere bulunduğumuz her yerden çekileceklerini, S-400’leri geri verip SİHA’ları silahsızlandıracaklarını, ATAK’ları atacaklarını...
# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # ak parti # suriye # deaş # cumhurbaşkanı # meclis # terör örgütü # Millet # millet ittifakı # avrupa # nato