Perinçek Erdoğan-Herzog görüşmesine ilişkin uyarılarda bulundu

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Rusya’nın NATO’ya karşı savaşı ve ABD’nin Rusya’ya uygulamaya kalktığı yaptırımlar sonucu Türkiye'nin elde ettiği fırsatlar konusunda basın toplantısı düzenledi. Vatan Partisi Lideri, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyaretine ilişkin konuştu. Perinçek, Cumhurbaşkanı Herzog ile görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Türkiye karşıtı eylemlerini açıkça dile getirmesi gerektiğini ifade etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Rusya’nın NATO’ya karşı savaşı ve ABD’nin Rusya’ya uygulamaya kalktığı yaptırımlar sonucu Türkiye'nin elde ettiği fırsatlar konusunda basın toplantısı düzenledi. Vatan Partisi Lideri, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyaretine ilişkin konuştu. Dr. Perinçek, İsrail’in teröre verdiği destek karşısında hükümetin sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ziyaretiyle ilgili konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

- Sayın Cumhurbaşkanımıza öneriyorum. İsrail Cumhurbaşkanı ile görüşme şöyle başlar: ''Sayın Cumhurbaşkanı hoş geldiniz fakat sizinle iyi ilişkiler geliştirmemizin tek bir şartı var, siz İkinci İsrail Planı'ndan, Kürdistan adı altında bir Müslüman İsrail planından vazgeçeceksiniz. PKK'yı destekleyerek, FETÖ'yü destekleyerek sizinle dostça ilişkiler geliştiremeyiz.''
- ABD ve Yunanistan ile birlikte Doğu Akdeniz'de sürekli tatbikatlar yapıyor, adı Noble Dina tatbikatı, Tevrat'tan bir hikâye, bir intikam hikâyesi. Bu hikâyede ne var? Türkiye'nin erkeklerin yok edilmesi. Yani Türk ordusunun yok edilmesi var Noble Dina tatbikatında.
- Yine İsrail ve Amerika'nın birlikte yaptığı tatbikatta Yunanistan'da dâhil Nemesis tatbikatı. Nemesis kim? Yunanlıların intikam tanrıçası. İsrail olarak bunlardan vazgeçeceksiniz.
- ''İsrail Cumhurbaşkanına, ''Namlularınızı bana çevirerek İsrail, Doğu Akdeniz'de Türkiye-İsrail arasında iyi ilişkiler geliştiremeyiz. Yine PKK'yı falan desteklediğinizi dünya âlem biliyor. Bundan vazgeçeceksin.'' denilmeli. Bu tür görüşmelere böyle başlanır.
- Böyle yapmadığınız zaman inisiyatifi de kaybedersiniz. Yani ezik, eski sistemin içinde arayışlar içinde olan bir Türkiye'nin gelecek kurma şansı bulunmuyor. Ne ekonomisini geliştirme şansı var ne de güvenliğini sağlama şansı var? Evet, İsrail ile görüşsünler. Tamam ama görüşmenin bir amacı olması lazım. O sistemin içinde Amerika-İsrail eksenli bir Orta Doğu içerisinde Türkiye kendine yer arıyorsa öyle bir zemin kalmadı. Öyle bir zemin yok artık. Amerika-İsrail eksenli bir Orta Doğu'yu istediği kadar Sayın Cumhurbaşkanımız aramaya devam etsin öyle bir statü kalmamıştır. Yoktur, dolayısıyla bu arayışlar boşunadır.
# abd # türkiye # rusya # fetö # yunanistan # erdoğan # pkk # israil # vatan partisi # türk # Mavi Vatan # Doğu Perinçek # nato # Vatan # Kürdistan # herzog