Türkiye'den Rusya'ya ihracatta son gelişmeler

Rusya’nın Ukrayna’ya operasyonu gözleri bölgenin ihracat pazarına yöneltti. Türkiye ve Antalya’nın ihracatında kaynak pazarı bu bölge oluşturuyor. En yüksek ihracat hacmini de Batı Akdeniz sağlıyor. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, son ticari gelişmeleri Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Türkiye ve Antalya ihracatında Rusya başı çekiyor.

Ukrayna’ya ihracat tamamen durdu. İhracatçılar, yaşanan kayıpların karşılanması için girişimlerde bulundu.

Yaşanan bu süreçte de ihracatçılar, üretim zincirinin temel halkası olan üreticinin emeğini gözetiyor.

Rusya pazarında yüzde 50’lik küçülme yaşanıyor. Bunun nedeni talebin azalması değil, lojistik. Tersine Rusya, Türkiye’den ithalatını artırılacağını karara bağladı. Bunun için de yeni bağlantı yollarının kurulması için çalışmalar devam ediyor. Rusya ise ithalat olanaklarının iyileştirilmesini sağlayacak adımlar atıyor.

Sektör temsilcileri Rusya ile ticarette milli para birimi kullanımına yabancı değil. Koşulların buna daha da uygun hale geleceği görüşündeler.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, komşu ülkelerle ticaretin yerinin doldurulamayacağını vurguladı.

# türkiye # rusya # Ukrayna # antalya # ekonomi # son dakika # ihracat # üretim # ithalat # Batı Akdeniz # milli para # Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği