ArtAnkara 8. kez kapılarını açtı

ArtAnkara Sanat Fuarı Başkentlilere kapılarını açtı. Yerli yabancı binlerce sanatçının yer aldığı fuarda çok sayıda sanat eseri sergileniyor. 13 Mart’a kadar sürecek fuara Ankaralı sanatseverlerin ilgisi yoğun.

ArtAnkara Sanat Fuarı, kapılarını sekizinci kez başkentlilere açtı.

Ato Congresium'da düzenlenen fuarda, 33 ülkeden, bini aşkın sanatçıya ait, resim, heykel, seramik, özgün baskının da aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin 500 sanat eseri sergileniyor.

Sadece Türk değil yabancı sanatçılar da sanat eserlerini Ankaralılarla buluşturdu. Fuarda Rus sanatçılar da yer aldı. ABD başta olmak üzere Batı’nın Rus sanatına yaptığı ambargoya karşı Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı Murat Demirtaş başkanlığındaki heyet Rus sanatçıları fuar alanında ziyaret ederek destek verdi.

Fuar ile ilgili Ulusal Kanal’a konuşan ArtAnkara Başkanı Bilgin Aygül, salgın süresince ziyaretçi kaybeden fuarın, bu yıl rekor sayıda misafiri ağırlamasını beklediklerini ifade etti.

Panel, söyleşi, konser ve performansların da düzenlendiği fuar, 13 Mart Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

# Ankara # abd # türkiye # ulusal kanal # türk # ziyaret # destek # batı # Ulusal # sergi # mart # artankara # ATO Congresium # Türkiye Sanatçılar Birliği # murat demirtaş