''Rusya'ya yaptırımların tarafı olmak istemiyoruz''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Rusya'ya ugulananı yaptırımlara Türkiye'nin taraf olmak istemediğini vurguladı. Dönmez, doğal gazda pazarlara gidecek en kısa ve ekonomik yolun Türkiye’den geçtiğini de söyledi. Tepki çeken maden yönetmeliği ile ilgili de konuşan Bakan Dönmez, taşınan zeytin ağaçlarının tüm maden alanlarını kapsamadığını sadece elektrik üretim santrallerini kapsadığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Batı’nın Rusya'yı hedef alan yaptırımlarına Ankara’nın taraf olmadığını belirtti, doğal gaz konusunda önemli mesajlar verdi.

- Zaruret hali söz konusuysa taşıma yapacağız. Zeytin ağaçlarının kesilmesi kesinlikle yok.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Dönmez, Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’da başlattığı askeri operasyon sonrası ABD ve Batı’nın uyguladığı yaptırımları değerlendirdi.

DÖNMEZ'DEN DOĞAL GAZ AÇIKLAMASI

Bakan, Doğu Akdeniz’de keşfedilen gazların tedarikiyle alakalı teknik temasların olduğunu da belirtti. Dönmez, doğal gazda pazarlara gidecek en kısa ve ekonomik yolun Türkiye’den geçtiğini vurguladı.

- Sadece İsrail değil, Mısır da keşif yaptı. İki ülke fiilen üretime başladı. Pazarlara gidecek en kısa ve ekonomik yol Türkiye'den geçiyor.

TEPKİ ÇEKEN MADEN YÖNETMELİĞİ

Öte yandan Bakan, maden yönetmeliğine ilişkin de açıklama yaptı.

- Bir kesim bilerek ya da bilmeyerek konuyu çarpıtmaya çalışıyor. Biz zeytin düşmanı bir bakanlık değiliz. Hükümetimiz zeytin varlığını 2 katı artırdı. Maden sahasının rehabilitasyonu sonrası yine zeytin dikiliyor. Maden sahalarının çoğu zeytin alanlarının dışında.
# abd # ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # ak parti # açıklama # mısır # israil # operasyon # doğu akdeniz # nato # Fatih Dönmez # batı # tepki # petrol # yaptırım # doğal gaz # Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı # askeri