Rusya'dan Batı'ya yaptırım misillemesi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD ve NATO'ya sunulan güvenlik garantisi tekliflerinin artık geçerli olmadığını açıkladı. Durumun tamamen değiştiğini belirten Ryabkov, ülkesinin Batı'ya karşı misilleme amaçlı kişisel yaptırımların bir listesini hazırladığını da duyurdu.

Rusya'nın ABD ve NATO'ya sunduğu güvenlik garantisi teklifleri artık geçerli değil. Açıklama Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'dan geldi. Rus Bakan yardımcısı artık durumun tamamen değiştiğini söyledi.

Sergey Ryabkov, "Eğer ABD'liler hazırsa, biz elbette stratejik istikrar konusunda diyaloğu yeniden başlatabiliriz ve bu niyetteyiz diyen Ryabkov, her şey Washington'a bağlı" ifadelerini kullandı.

RUSYA'DAN BATI'YA YAPTIRIM MİSİLLEMESİ

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısının gündeminde ülkesine uygulanan yaptırımlar da vardı.

Rusya'nın Batı'ya karşı misilleme amaçlı kişisel yaptırımların bir listesini hazırladığını duyuran Ryabkov, Moskova'ya açıkça ekonomik savaş ilan edildiğini söyledi.

Ryabkov Rus makamlarının uygulanan kısıtlamalardan kaynaklanan zararı en aza indirme fırsatına sahip olduğunu da vurguladı.

# abd # rusya # açıklama # Putin # ekonomi # son dakika # nato # rusya dışişleri bakanlığı # batı # Biden # washington # yaptırım # moskova # savaş # Zelenskiy # Sergey Ryabkov