Kuşadası'nın kanayan yarası: KOMER

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenecek olan Turizmde Üretim Devrimi Kurultayı'nda sektörün sorunları masaya yatırılacak. Kuşadası'nın kanayan yarası haline gelen sorunlardan birisi de yıllardır atıl haldeki Efes Kongre Merkezi. Ulusal Kanal Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük, Avrupa'nın sayılı tesislerinden olan kongre merkezini görüntüledi.

Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyüğü olan Efes Kongre Merkezi 2013 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Maliyeti o dönemin parasıyla 100 Milyon Dolar'ı bulan tesis Avrupa'nın da en büyük 3 kongre merkezi arasında. Ancak dev tesis yıllardır kapalı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Aydın Bölge Temsil Kurulu Başkanı Eda Yurtcan, tesisin turizm sektörüne kazandırılmasını istedi.

Efes Kongre Merkezi'nde 2 Bin 690 kişilik Büyük Oditoryum, 745 kişilik Küçük Oditoryum, 4 Bin 415 metrekare kapalı ve 3 Bin metrekarelik açık alana sahip sergi ve fuar alanı ile 33 adet toplantı odası bulunuyor. Vatan Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Can Karabalcı, KOMER'in önemini vurguladı, yeniden faaliyete geçirilmesi için çağrıda bulundu.

TURİZM SEKTÖRÜ KURULTAYDA BULUŞACAK

Öte yandan turizm sektörü Kuşadası'nda düzenlenecek kurultayda buluşmaya hazırlanıyor. Sektör temsilcileri kurultayın faydalı olacağı görüşünde.

Saat 14.00'te başlayacak olan Turizmde Üretim Devrimi Kurultayı'nın adresi Kuşadası Ticaret Odası. Kurultayda turizm sektörünün sorunları masaya yatırılacak, çözüm yolları tartışılacak.

# Aydın # türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # avrupa # üretim # Vatan # fuar # Partisi # Türkiye Seyahat Acentaları Birliği # Can Karabalcı # Efes Kongre Merkezi