Van'da koruculara afet eğitimi verildi

Van’da terörle mücadelede güvenlik güçlerinin en büyük yardımcısı olan korucular, afetlerde de etkin görev yapacak. Çatak, Başkale, Bahçesaray ve Muradiye ilçelerindeki güvenlik korucularından oluşan 40 kişilik ekibe uzmanlarca eğitimler verildi. Korucular, yapılacak tatbikatın ardından görev bölgelerinde olası bir afette arama kurtarmada yer alacak.

Terörle mücadelenin kahraman korucuları afetlerde de hayat kurtaracak.

Geçmişte deprem, sel ve yüksek rakımlı dağlardan düşen çığ gibi olayların acılara neden olduğu Van'da, afetlerle mücadele edecek ekiplerin oluşturulması için çalışmalar devam ediyor.

Jandarma timleriyle operasyonlara katılarak terörle mücadeleye etkin destek veren güvenlik korucuları, arama kurtarma ekibine dâhil edildi. Çatak, Başkale, Bahçesaray ve Muradiye ilçelerinde görev yapan koruculardan oluşan 40 kişilik ekibe, 4 hafta süren eğitimler verildi.

Korucular uzmanlardan, Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer, kentsel arama kurtarma, enkaza giriş, yüksek ve derinden kurtarma, alan güvenliği, beton kütle kaldırma ve ilk yardım gibi eğitimler aldı.

Korucular, önümüzdeki günlerde yapılacak tatbikatın ardından görev bölgelerinde olası bir afette etkin arama kurtarma faaliyetlerine başlayacak.

# Van # deprem # afet # terör # güvenlik korucuları # çığ # tatbikat # AFAD # destek # jandarma # başkale # çatak # sel # muradiye # Bahçesaray