Balık adamların gözdesi Sivas gölleri

Sivas’ın Gürün ilçesinde "doğal akvaryum"u andıran Gökpınar Gölü, irtifa dalış merkezi olma yolunda ilerliyor. Zara ilçesindeki Tödürge Gölü ise eğitim amaçlı buz altı dalışı yapan arama kurtarma ekiplerinin ve su altı sporcularının gözde mekânları arasında yer alıyor.

Tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Sivas, gölleriyle de ilgi görüyor. Sivas’ın gölleri “balık adamların” gözdesi.

Gürün ilçesinde Gökpınar Gölü, berrak suyu ve turkuaz mavisi görünümüyle doğal akvaryumu andırıyor. Su altındaki birbirinden güzel flora ve faunasıyla ilgi görüyor. Dipten kaynaklarla beslenen ve derinliği 15 metreyi bulan gölde, su altı sporlarıyla uğraşanlar irtifa dalışı yapıyor.

Zara ilçesindeki Tödürge Gölü ise arama kurtarma ekiplerinin eğitim amacıyla buz altı dalışı yaptığı göller arasında yer alıyor. Balık adamlar, yaşanabilecek kazalara karşı eğitim amacıyla gölde buz altı dalışı yapıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı su altı arama kurtarma ekibi, Tödürge Gölü'nde eğitim amaçlı buz altı dalışı yaptı. Dalgıçlar, buzla kaplı gölde açtıkları delikten suya girerek tüplü dalış yaptı.

Ekip amiri Mesut Bozkurt, beklentilerinin çok ötesinde deneyim sunan göllerin ayrıcalıklarıyla ilgili izlenimlerini anlattı.

# Sivas # gol # ankara # Gökpınar Gölü # Ankara Büyükşehir Belediyesi # zara # Gürün # Tödürge Gölü