Türkiye beyaza büründü

Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır atasözü gerçek oldu. Yurdun dört bir noktasında soğuk hava ve kar yağışı etkisini gösterdi.

Yurdun birçok ilinde kar yağışı etkili oldu. Kentler beyaza büründü. Araçlar, kar altında kaldı. Göçmen kuşlar kar engeline takıldı.

Keskin soğuğuyla ünlü Erzurum’da, kar yağışının ardından şehir merkezi beyaza büründü. Çatılarda buz sarkıtları oluştu. Ekipler, kar küreme ve temizleme çalışması yaptı.

Muş’ta lapa lapa kar yağdı. Kent beyaz örtüyle kaplandı. Araçlar kar altında kaldı. Yaşam olumsuz etkilendi. Bazı araçlar da trafikte ilerlemekte zorlandı.

Kar ile soğuk havanın etkisini hissettirdiği Bursa’da, kar kalınlığı 6 santimetreye yükseldi. Yüksek kesimlerde ise tipi etkili. Özellikle servisler ve özel araçlarıyla yola çıkan sürücüler, bazı bölümlerdeki buzlanmadan dolayı zor anlar yaşadı.

Adana ve Mersin'in kent merkezinde kısa süreliğine kar yağışı etkili oldu. Adana’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yaklaşık 15 dakika sürdü. Mersin'de de kar yağışı sabah saatlerinde başladı ve kısa süre sonra etkisini yitirdi. Vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla kayda aldı.

Bolu'da 5 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı, göçmen kuşların göçünü engelledi. Bahar mevsiminin gelmesiyle yazı geçirecekleri yerlere giden göçmen kuşlar, kar nedeniyle Mudurnu'daki tarlalarda konakladı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan, Akdeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan Antalya- Konya kara yolu, ekiplerin çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

# antalya # kar # Konya # kar yağışı