Kar yağışı İstanbul'u esir aldı

Yoğun kar yağışı İstanbul'u etkisi altına aldı. Kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşandı. Uzmanlar özellikle cumartesi akşamı için uyarı yaptı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre yoğun ve gök gürültülü kar yağışı bekleniyor.

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına aldı. Soğukla birlikte İstanbul'da etkili olan kar yağışı 14 Mart Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Yoğun kar yapışı nedeniyle İstanbul trafiğinde ana arterlerde sorun yaşanmadı ancak ara yolların karla kaplı olması nedeniyle trafiğe çıkan sürücüler güçlükle ilerledi. İşe gitmek için erken saatlerde yola çıkanlar, duraklarda otobüs bekledi. Kentte kar küreme ve tuzlama çalışmaları da devam ediyor.

İstanbul Valiliği ve AKOM'dan peş peş buzlanma ve don uyarısı geldi. Özel araç değil toplu taşıma araçların kullanılması istendi.

Kentte okullar tatil edilirken, bazı kamu personeli de idari izinli sayıldı. Hava muhalefeti nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndan planlanan 162, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 18 sefer iptal edildi.

Trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için bir sonraki duyuruya kadar, motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılması da yasaklandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre yoğun ve gök gürültülü kar yağışı bekleniyor. Özellikle cumartesi akşam saatleri için kritik uyarı yapıldı.

# İstanbul # istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ekrem imamoğlu # türkiye # akom # meteoroloji # kar # son dakika # İstanbul Valiliği # kar yağışı # Hava durumu # Otobüs # Toplu Taşıma # sabiha gökçen havalimanı # mart # Cumartesi # Ali Yerlikaya