''Partilere hazine yardımı kaldırılmalı''

Kanun teklifinin Meclis’e sunulmasının ardından Vatan Partisi'nden seçim barajı ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Hazineden yardım verilmesi ile ilgili görüş belirten Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, ''Partilere hazine yardımı kaldırılmalı'' dedi. Yüzde 7'lik seçim barajını da değerlendiren Bursalı, ''Vatan Partisi olarak baraj tartışmalarına girmiyoruz. Kendimize güveniyoruz. Bugün Türkiye’nin sorunları baraj hesaplarına da sığmaz'' ifadelerini kullandı.

Seçim Yasası'nda değişiklik içeren kanun teklifi hakkında Vatan Partisi'nden önemli bir açıklama geldi. Teklifin bazı maddelerinin yeniden düzenlenmesi önerildi.

AK Parti ve MHP’nin Meclis’e sunduğu kanun teklifi ile seçim barajı yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşürülecek. Bu düzenlemelerin yer aldığı teklifi değerlendiren Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, siyasi partilere hazine yardımının kaldırılması gerektiğini belirtti:

- Düzenlenecek seçim kanununda siyasi partiler arasında eşitlik sağlama temelinde, mevcut partilerin gelişiminin önünü tıkayacak hükümler yeniden ele alınmalıdır.
- Partiler, üyelerine ve halka dayanmalı, siyasi çalışmaları için gerekli kaynağı kendileri yaratmalıdır. Partilerin kasasına akıtılan devasa ölçülerdeki milyonlarca lira, hem eşitsiz ve antidemokratik bir sistem yaratıyor hem de parti merkezlerini zenginleştiriyor. Ayrıca siyasi partileri halka olan sorumluluklarından da uzaklaştırıyor. Genel Seçimlerin yapıldığı yıllarda yasaya göre yardımlar 3 kat artıyor. Rakam neredeyse 1.5 Milyar TL’ye dayanıyor. Bunun içinde HDP üzerinden PKK’ya da milyonlarca lira aktarıldığını hatırlatalım. Vatan Partisi, tek kuruş yardım almadan, 50 yıldır halka dayanıyor.

Seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesini hedefini değerlendiren Bursalı, ''Önümüzdeki süreç baraj tanımaz'' dedi:

- Bugün Türkiye’nin sorunları, önümüzdeki zorluklar, baraj hesaplarına da sığmaz. Üretim devriminin inşası ve dış politikada ABD-İsrail eksenli tehditlere karşı köklü kararlar ve atılacak adımlar yakıcı görevdir, baraj tanımaz. Hesap, bu görevlere göre yapılmalıdır. Önümüzdeki zorlukları milleti devrimcilikle kucaklayacak, programda birleşecek, Vatan Partisi'nin merkezinde olduğu bir Üreticilerin Milli Hükümeti sorunları çözebilir.

# abd # türkiye # pkk # mhp # ak parti # açıklama # hdp # parti # meclis # seçim # kanun # yasa # baraj # ödenek # seçim barajı # Seçim Kanunu