Erdoğan sağlıkçılara müjdeli haberi verdi

Sağlıkta performansa dayalı ücretlendirme yerini devlet güvencesinde temel ücrete bırakacak. Meslekten dolayı açılan davalarda da hekimler devlet koruması altına alınacak. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet katalog suçlara arasına girecek. Sağlıkçıların beklediği düzenlemeyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı’nda verdi. Erdoğan, "Bu ülkenin hekimlerine hem vefa borcu hem ihtiyacı var" dedi.

Milyonlarca sağlıkçının beklediği haber Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Sağlık çalışanlarının uzun süredir beklediği düzenleme için harekete geçildi. Tartışılan konuların başında sağlıkta performansa dayalı ücretlendirme geliyordu. Bunun yerini artık devlet güvencesinde temel ücret alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri Merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıkları tek bir bordo ile ödenecek. Bu uygulama üniversite hastaneleri için de hayata geçirilecektir. Döner sermayeden yararlanmaya kalmayacak. Performans ödemeleri için ilave katkı aktarılacak.))

- Yeni düzenleme ile Mesleki Sorumluluk Kurulu kuruyoruz. Mesleklerin icrasında muayene tedaviye ilişkin tıbbı işlemlerde ceza soruşturulması açılması kurulun iznine bağlı olacak. Kamu kurumlarında devlet üniversitelerinde görev yapan sağlık personeline idarece ödenen tazminatın rücuh edilip edilmeyeceğine bu kurul karar verecek. Rücuh da ancak kasıt durumunda yapılacak. Mesleki sorumluluk kurulu kararlarından dolayı idari açıdan mesul tutulamayacak.

Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemelerde de iyileştirmelere gidilecek. Emekli hekimler de yeni düzenlemeden faydalanacak.

- Ek ödemeler de artış yapılacaktır. Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu çalışanların 3600 ek gösterge kapsamına alınacağını hatırlatmak isterim. Bu çalışma yapılırken hekim emeklilerinin maaşları da yeniden ele alınacaktır.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet katalog suçlara arasına girecek.

- Kasten yaralama suçu CMK kapsamında kataloğa dahil ediliyor. Kamu hizmetinden yararlanma hakkının engellenmesi suçuna verilen ceza, sağlık hizmetleri söz konusu olduğunda arttırılıyor.

14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aile hekimlerinin beklediği müjdeyi de verdi.

- Aile hekimlerimizin temel ücretlerinde artış yapılacaktır. Bu düzenlemelerimizin hekimlerimiz ile tüm sağlık çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.
# sağlık # erdoğan # cumhurbaşkanı # son dakika # 3600 ek gösterge # Devlet # tıp bayramı # mart # hekim # sermaye # 14 mart