Meclis'in yoğun gündemi

Meclis bu hafta kanun tekliflerinin görüşmeleri üzerinde yoğun bir mesai harcayacak. Siyasi partilerin grup toplantıları da Salı ve Çarşamba günleri yapılacak.

Kanun teklifleri ve siyasi partilerin grup toplantıları nedeniyle bu hafta Meclis yine oldukça yoğun.

Meclis önemli konularda mesai yapacağı yoğun bir haftaya giriyor. Haftalık çalışmasına 22 Mart Salı günü başlayacak Genel Kurulda, tüketicilerin korunmasına yönelik tedbirleri içeren kanun teklifi görüşülecek.

Teklife göre, ön ödemeli satılan konutların, sözleşmede belirlenen tarihte tüketicilere teslim edilmesi zorunlu olacak. Bu süre, sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçemeyecek.

Tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının erken ödenmesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak.

Adalet Komisyonunun Çarşamba günkü toplantısında, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin kanun teklifi ele alınacak. Teklifle, kasten öldürme suçunun kadına karşı işlenmesi halinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilecek.

Failin takım elbise giymesi, kravat takması gibi duruşmadaki şekli tutum ve davranışları, takdiri indirim nedeni olarak dikkate alınmayacak. Israrlı takip olarak nitelendirilen fiiller suç olacak.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde kurulan kadın istihdamının arttırılması, kadın kooperatifçiliğinin güçlendirilmesi konulu alt komisyon Perşembe günü toplanacak.

Öte yandan siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da yapılacak. Salı günü MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantında konuşacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Çarşamba günü Ak Parti grubunda hitap edecek.

# chp # erdoğan # ak parti # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # meclis # kadın # Devlet # mart # teklif