ABD Bulgaristan'dan eli boş döndü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'ya silah tedariğini görüşmek üzere Bulgaristan'a gitti. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Başbakan Petkov, ABD'li bakana Ukrayna’ya her türlü insani yardımın yapıldığını ancak silah yollanmayacağını söyledi. Öte yandan Bulgaristan'da NATO’ya tepki eylemi yapıldı. Eylemde NATO’nun Bulgaristan’dan silahlarını çekmesi talep edildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'ya silah tedariğini görüşmek üzere Bulgaristan'da istediğini alamadı.

ABD Savunma Bakanı Austin, ilk olarak Bulgaristan Savunma Bakanı Dragomir Zakov ile görüştü. Görüşmede Zakov, Bulgar ordusunun NATO’ya entegrasyon çalışmalarının yoğunlaştığını belirtti, “Bu ziyaret, Bulgaristan’ın NATO’nun güvenilir bir müttefiki olduğunu gösteriyor.” dedi.

Bakan Austin’in ziyaretinde Bulgaristan Silahlı Kuvvetlerinin sahip olduğu Rus yapımı 10 adet "S-300" uzun menzilli hava savunma sisteminin Ukrayna’ya verilmesi meselesinin gündeme getirilmesi bekleniyordu. Bulgaristan Silahlı Kuvvetlerindeki S-300'ler, başkent Sofya bölgesinde konuşlandırılmıştı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Başbakan Petkov ABD'li Bakana, Ukrayna’ya her türlü insani yardımın yapıldığını ancak bu ülkeye silah yollanmayacağını söyledi.

ABD'li bakanın ziyareti sonrası Bulgaristan’da NATO’ya karşı eylemler başladı. Eylemde Bulgar halkı NATO’nun Bulgaristan’dan silahlarını çekmesini talep etti.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı önünde yapılan eylemlerde "NATO Evine" sloganları atıldı.

# abd # Ukrayna # silah # cumhurbaşkanı # ziyaret # nato # bulgaristan # savunma # rus # Lloyd Austin