İşte Furkan Vakfı gerçeği

Yasa dışı faaliyetleri nedeniyle hakkında kapatma davası açılan Furkan Vakfı ve Vakfın Eski Başkanı Alparslan Kuytul, Türkiye karşıtı açıklamaları ile tanınıyor. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi hükümeti darbe ile tehdit eden Kuytul, 15 Temmuz sonrası FETÖ'ye destek açıklamaları yaptı. İşte FETÖ'nün duygularımıza tercüman dediği Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı gerçeği.

15 Temmuz öncesi açıkça hükümeti darbe ile tehdit etti. Konuşmanın yapıldığı tarih, 1 Temmuz 2016. Yani darbe girişiminden 14 gün önceydi.

ABD destekli FETÖ darbe girişimi gecesi de açıklama yaptı. Darbenin hayırlı olmasını istedi.

Bastırılan darbeden 7 gün sorna yine kameralar karşısına geçti. FETÖ'cüleri aklamak için üretilen "darbeyi hükümet planladı, tiyatro" söylemini dillendirdi.

Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesi devam ederken Furkan Vakfı ve Lideri Alparslan Kuytul, bu kez FETÖ'cülerin tespit edilmesine yarayan BYLOCK'un delil olamayacağını savundu. FETÖ'cüleri aklamaya çalıştı.

FETÖ'cü Asım Yıldırım'ın Youtube yayınına konuk olan Kuytul'un örgütün duygularına tercüman olduğu ifade edildi.

FETÖ'ye destek açıklamaları ile tanınan Kuytul ve Furkan Vakfı yöneticileri PKK'nın hedef alındığı Barış Pınarı operasyonuna da karşı çıktı.

Türkiye karşıtı faaliyeleri ile öne çıkan Furkan Vakfı'na 2018'nin Şubat ayında kritik bir operasyon yapıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın yönelik başlatılan soruşturmada, Adana merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında Furkan Vakfı'nın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı.

'Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma' suçlamasıyla yapılan operasyonda vakfa ait yurt ve binalarda yaptıkları aramalarda önemli deliller elde edildi.

Vakfın sahte makbuz ile milyonlarca lira yasa dışı gelir elde ettiği belirlendi. Vakfın Kurucu Başkanı Kuytul’un da aralarında yer aldığı 45 sanık hakkında 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Furkan Vakfı'nın öğrenci evlerine de peş peşe operasyonlar devam etti.

Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığı, cami kışkırtması ve yasa dışı gösterilere imza atan Furkancıların bu süreçte en büyük destekçisi de yine FETÖ oldu.

Salgın döneminde camide toplu ibadet yapılması yasağına örgütlü olarak karşı çıkan Furkan Vakfı üyelerine yapılan müdahale FETÖ'cü yayın organları ve firari FETÖ'cüler tarafından namaz kılanlara müdahale olarak gösterildi.

# abd # adana # türkiye # fetö # Mustafa emal atatürk # pkk # açıklama # 15 temmuz # bylock # eylem # tarih # müdahale # darbe # Barış pınarı # furkan vakfı # alparslan kuytul