75 bin depremzede evine kavuşamadı

Hasarlı evlerini yaptırmak isteyen İzmirli depremzedeler uygun kredi bulamadı. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan, “asıl darbeyi depremden sonra yedik, devletimiz evlerimizi yaptıracak uygun krediyi vermiyor” dedi. Özkan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konut töreninden sonra kimsenin kapılarını çalmadığını söyledi.

İzmir’in Bayraklı İlçesine yıkım getiren depremin ardından 15 ay geçti, 80 bin depremzededen 75 bini evlerine kavuşamadı.

İnşaat maliyetleri her gün arttı. Depremden sonra ortalama 400 bin lira olan maaliyet bugün 1 konut için 800 bin liraya çıktı. Devletin ise depremzedeye vereceği kredi 400 bin lira ile sınırlı. Fakat o kredi de depremzedeye çıkmadı.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan, AK Parti İzmir Milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın depremzedelere ev teslim töreninin ardından kapılarını çalmadıklarını hatırlattı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kat artışı sağlayan kararını mahkemeye taşımıştı. Depremzedeler o davaya müdahil oldu.

Her fırsatta “Kentsel Dönüşümcü değil Depremzedeyiz” diyen mağdurlar, evlerine kavuşabilmek için uygun kredi imkanı istiyor.

# deprem # izmir # erdoğan # ak parti # cumhurbaşkanı # türk # ev # depremzede