Ankara Baro Başkanı Kemal Koranel istifa etti

Ankara Barosu Başkanı Kemal Koranel, görevinden istifa etti. Koranel, istifa gerekçesinin baro yöneminin kendisinin şerhlerine rağmen görev değişiklikleri yaparak işleyişe müdahalede bulunduğunu söyledi.

Ankara barosunda yaşanan tartışmalar istifa getirdi.

Erinç Sağkan'ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı olmasının ardından Ankara Barosu'nun başına Kemal Koranel getirildi. Ancak daha görev değişikliğinin üzerinden yaklaşık 3 buçuk ay geçmesine rağmen Ankara Barosu'nda tartışmalar yaşandı.

Basın toplantısını düzenleyen Kemal Korenel, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Korenel, baro yönetim kurulunun kendisinin şerhlerine rağmen müdahalelerine dikkat çekti.

- Baromuzda görev yapan bazı meslektaşlarımız için görevden alınma yönündeki siyasi saik ile verilen bu karar, başta Anayasa, Avukatlık Kanunu, Avukatlık Meslek Kuralları ve hiçbir görüş ayırt etmeksizin üyesi olduğumuz 98 yıllık Ankara Barosu geleneklerine açıkça aykırıdır.

Ankara Barosu üzerinde "kirli siyaset eli" olduğunu söyleyen Korenel, diğer gerekçelerini de sıraladı:

- Baronun üzerinden elini çekmemekte ısrarlı olan kirli siyasete dahil olmayacağımı, Başkent barosu üzerinde hamilik yapmaya çalışan zihniyetlerle bağımsız bir şekilde mücadele etmek amacıyla Ankara Barosu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum.
# Ankara # ankara # türkiye # Türkiye Barolar Birliği # tbb # ankara barosu # Erinç Sağkan