Eski askerler o ifadeleri hatırlamadıklarını savundu

Eski askerlerin bozguncu bildirisine açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü. Duruşmada savunma yapan sanıklar, bildiri metnindeki “Yüce Türk milletine” ve “Aksi Takdirde” ifadelerinden bilgileri olmadığını iddia etti.

Eski askerlerin CFR bağlantılı bildiri nedeniyle yargılandığı davanın 3 duruşmasında sanık savunmaların alınmasına devam edildi.

Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık Erol Adayaner, onay verdiği metindeki “Yüce Türk milleti” ve “Aksi halde” ifadelerinin bildiride olup olmadığını hatırlamadığını savundu.

Sanıklardan Gürkan İnan da kendisini CFR bağlantılı olduğu ortaya çıkan ve davanın bir numaralı sanığı Ergün Mengi’nin aradığını ve bu şekilde Whatsapp grubuna dahil olduğunu belirtti.

Eski askerler Hasan Nihat Doğan ile Hayati Bilgiç de, kendilerine gönderilen taslak metinde " Yüce Türk milleti” ve “Aksi halde” ifadelerinin yer almadığını ifade etti. Suçlamaların somut delile dayanmadığını belirten sanıklar, mahkeme heyetinden beraatını talep etti.

# ankara # türk # ceza # mahkeme # asker # dava # duruşma # bildiri # Amiral # möntro # CFR # Ergun Mengi # Yüce Türk Milleti