Eski askerlerin bildiri yargılaması

CFR bağlantılı bildiriye imza atan 104 eski askerin yargılandığı davanın bir numaralı sanığı eski Tuğamiral Ergun Mengi savunma yaptı. “Montrö'yü araç olarak kullandık” ifadesiyle ilgili savunmasında sessiz kalan Mengi, bildirideki "Yüce Türk milleti" ifadesinin ilk taslakta bulunmadığını ifade etti.

104 eski askerin yargılandığı CFR bağlantılı bozguncu bildiri davası Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.

Davanın kritik ismi CFR bağlantıları ortaya çıkan eski Tuğamiral Ergün Mengi savunmasını yaptı. İddianamedeki Whatsapp yazışmasında Montrö’nün araç olarak kullanıldığını itiraf eden Mengi bu sözlerine ilişkin duruşmada savunma yapmadı.

Mengi bildirideki "Yüce Türk milleti" ifadesinin ilk taslakta bulunmadığını belirterek, "Bu ifade en son taslağa öneri sonrası eklenmiştir. Türk halkına 'yüce' denmemesi mümkün değildir” dedi.

Ergün Mengi, bildirinin örgütlü ve planlı şekilde hazırlanmadığını da öne sürdü. Savunma yapan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatını talep etti.

Mahkeme 25 Mart Cuma güne kadar 5’erli gruplar halinde sanıkların savunmalarını almaya devam edecek.

# ankara # türk # mahkeme # savunma # yargı # son # mart # CFR