AYM HDP'nin başvurusunu reddetti

Anayasa Mahkemesi, teröristlerle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel'in yasama dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili Meclis kararının iptal istemini reddetti. Yüksek mahkeme kararı oy birliği ile aldı.

HDP’nin Semra Güzel’in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasının iptali için yaptığı başvuru Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP Milletvekili Semra Güzel’in teröristlerde kamplarda fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Semra Güzel’in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren fezleke de 1 Mart’ta Meclis Genel Kurulu’nda oylandı. HDP’li Güzel’in dokunulmazlığı kaldırılarak yargılanmasının önü açıldı.

Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından HDP kararın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusunda bulundu.

Yüksek mahkeme başvuruyu 22 Mart’ta gündemine aldı. Mahkeme, HDP’li Semra Güzel’in yasama dokunulmazlığının kaldırıldığı Meclis kararının iptali istemini reddetti.

AYM ret gerekçesinde, Meclis’in Semra Güzel için verdiği kararının Anayasa’ya ve TBMM iç tüzüğüne aykırı olmadığını belirtti. Yüksek mahkeme kararı oy birliğiyle aldı.

# pkk # hdp # tbmm # mahkeme # AYM # mart