Eğitimde ''metaverse'' dönemi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimde reform niteliğinde yeniliklerin yapılacağını açıkladı. Bakan,eğitimde metaverse yani sanal gerçekliğin mesleki eğitimde uygulanacağını söyledi. Özer, öğrencilerin matematik başarısının artırılması için de yeni kararlar alındığını belirtti. Atılacak yeni adımları doğru bulan eğitimciler, uygulamaların hayata geçebilmesi için alt yapının iyi hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Eğitimde yeni hazırlıklar başladı. Sanal dünya ve matematiğin gelişimi için önemli adımlar atılacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimdeki son çalışmalar ile açıklamalarda bulundu. Özer, iş sağlığı ve güvenliği açısından riskli alanlarda dünyanın mesleki eğitim artırılmış sanal gerçekliğe geçtiğini ifade etti. Bakan, bunun aynısının Türkiye'de mesleki eğitime uygulanacağını söyledi.

Eğitim-İş Ankara 1 No'lu Şube Denetleme Kurulu Başkanı Turgay Kaçan da ''Eğitim modellerinin geliştirilmesi lazım. Bu ihtiyaçlara göre de uygun dallarda verilebilir. Verilmelidir de zaten. Ancak uygulanabilir mi? İşte ona bakmak lazım. Teori ve pratiğin birlikte olması gerekir. Sanal dünya ne kadar yapsa da öğrenci tarafında öyle olmayabilir. Pratikte kazandırılmasında ciddi alt yapı oluşturulmalı. Yeniliklere açık olunması lazım.'' ifadelerini kullandı.

MATEMATİKTE YENİ DÖNEM

Önemli adımların atılacağı bir diğer alan matematik olacak. Matematikte başarı seviyesinin artırılması için ilkokulda oyun tarzında farklı etkinliklerle öğrenilecek. Ortaokuldan liseye doğru ise zenginleştirici ortamların sağlandığı yaklaşımlar olacak.

Ulusal Kanal'a konuşan matematik hocası Adil Küçük, atılacak adımın önemli olduğunu belirtti. Küçük, söz konusu hedeflerin proje olarak kalmaması için yapılması gerekenleri anlattı:

- Matematiği veren kadroların eğitilmesi gerekiyor. Eğitim fakültelerine önemli görevler düşüyor. Projelerin anlatılması gerekir. YÖK ve Bakanlık ortak çalışması gerekiyor. Bu önemli bir de mevcut öğretmenlerin eğitilmesi lazım. Ekonomik alt yapı olmalı. Bunun yanında hazırlanacak içerik müfredatı önemli. Kim hazırlayacak?
# ankara # türkiye # milli # proje # öğrenci # milli eğitim bakanlığı # meb # dünya # Ulusal # son # matematik # Mahmut Özer # turgay kaçan # metaverse