FETÖ üyeleri Yunanistan'a geçemedi

Yunanistan'ın Ege Denizi'nde geri ittiği 9 kişilik gruptan 8'i FETÖ üyesi çıktı. Aydın'ın Kuşadası ilçesi kıyılarında yakalanan 8 FETÖ üyesinden 7'sinin Hava Kuvvetleri'nden ihraç edilen ve yargılanmakta olan subay ve astsubaylar olduğu belirlendi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca geri itilen Fetullahçı Terör Örgütü üyesi 8 kişi yakalandı.

Jandarma ekipleri, sivil girişinin yasak olduğu Dipburun Koyu'nda bir grup tespit etti. Bölgedeki kişilerle görüşen ekipler, bazılarının üzerinde kimlik bulunmadığı için 9 şüpheliyi karakola götürdü.

Yapılan parmak izi incelemesinde şüphelilerden 8'inin FETÖ üyesi olduğu ortaya çıktı. Bu kişilerin Hava Kuvvetleri'nden FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle ihraç edilen ve yargılanmaları devam eden bir eski yarbay, bir eski üsteğmen ve 5 eski astsubay ile, örgüte ait okullarda öğretmenlik yapmış bir kişi olduğu belirlendi. Diğer kişinin ise Afganistan uyruklu olduğu belirtildi.

FETÖ üyelerinin ifadelerinde konuşmadığı öğrenildi. Afganistan uyruklu kaçak göçmen ise ifadesinde 8 kişiyle birlikte Yunanistan unsurlarınca geri itildiklerini söyledi.

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından sulh ceza hakimliğine çıkarılan 8 zanlı tutuklandı. Yabancı uyruklu kişi de Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

# fetö # yunanistan # terör # şüpheli # kimlik # Hava