Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na ''elçi'' çağrısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili çarpıcı bir bilgiyi paylaştı. CHP Liderine seslenen Soylu, “6 partinin imzaladığı Bildiriyi hangi büyükelçiliğe düzeltmeye gönderdin, bunu açıkla” dedi. Türkiye’nin Irak, Suriye ve Afganistan’ı ABD ve Avrupa’nın tasallutundan kurtaracağını söyleyen Soylu, Türkiye’nin NATO ve ABD’ye güvenmediğini, güvenseydi Ukrayna gibi olacağını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 siyasi partiye tepki gösterdi. ABD, NATO ve Avrupa'ya sert çıktı:

- Bu ülkeyi şu 6'lı masanın birbirine benzemeyenlerine teslim etmek isteyenler, bu ülkenin değerlerini allak bullak etmek isteyenlerdir. Bu ülke, büyükelçilere ve onların efendilerine uşaklık yapanları çok gördü. Bu ülke, AB ve Amerika'nın oyunlarıyla vesayet kuranları, birlik beraberliğini bozmak isteyenleri çok görmüştür.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Esenyurt İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Soylu, ikinci kez bir araya gelen 6 siyasi partiye tepkisini dile getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi:

- Kılıçdaroğlu'na bir söz söylemek istiyorum; Kılıçdaroğlu, biraz dürüstsen, bu millete biraz inancın varsa, 6'lı masa toplantısından sonra, beraber oluşturduğunuz ve tutanak altına aldığınız bildiriyi, hangi büyükelçiliğe düzeltmeye gönderdin, bunu açıkla.

ABD, AVRUPA VE NATO’YA SERT ÇIKTI

Süleyman Soylu, Türkiye’nin ABD, NATO ve Avrupa’ya güvenmediğini de kaydetti:

- Eğer biz Avrupa’ya veya Amerika’ya güvenseydik, eğer biz NATO’ya güvenmiş olsaydık, eğer biz dünyanın küresel kulüplerine güvenmiş olsaydık bugün Kuzey Irak’tan Afrin’e kadar terör koridorunu kurmuş olurlardı. Biz bugün kendi göbeğimizi kendimiz kestiğimiz için ayaktayız. Onların tezgahlarına güvenmiş olsaydık aynı Ukrayna gibi olurduk.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU YAPTI

Soylu, Türkiye’nin terörle mücadelesinin ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki son duruma da değindi. Diyarbakır ve Van’ı ziyaret ettiklerini söyledi:

- Geçenin saat bir vaktine kadar insanlar huzur içerisinde. Ne terör korkusu var, ne başka bir şey. Dün Van’daydık, orada haykıra haykıra söyledik. Biz PKK defterini kapattık. Onun arkasındakileri de süreceğiz inşallah. Dünya duysun, Irak, Suriye ve Afganistan'a huzuru biz götüreceğiz. Batı'nın, Amerika'nın, Avrupa'nın o tasallutundan dünyayı kurtaracağız.

ESENYURT’TA UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

İçişleri Bakanı Soylu, Esenyurt’ta uyuşturucuyla mücadelenin de sürdüğünü vurguladı.

- Esenyurt'ta uyuşturucu ile mücadele, o adamların ayaklarını kırmak bizim boynumuzun borcudur. Esenyurt, İstanbul'un en çok yabancısının olduğu yerdir. Sitesinden mahallesine kadar herkesin birbirine saygı gösterdiği, annelerin sabahları çocuklarını güvenli bir şekilde okula göndermeleri boynumun borcudur.
# istanbul # chp # abd # türkiye # Ukrayna # uyuşturucu # terör # kemal kılıçdaroğlu # terörle mücadele # içişleri bakanlığı # son dakika # süleyman soylu # millet ittifakı # avrupa # nato # dünya # son # elçi # natoa