TESK Başkanı Palandöken'den Ramazan uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan sofralarının israf sofralarına dönmemesi için uyarı yaptı. Vatandaşların alışverişlerini yaparken ihtiyacı kadar alması gerektiğini söyleyen Palandöken, en çok pide ve ekmeğin israf edildiğini belirtti.

Ramazan ayında israfın önlenmesi için uyarı yaptı. Önerilerini paylaştı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı bir açıklama yaptı. Palandöken, “Ramazan sofralarımız, maalesef tüm gün açlığın sonunda gözümüzün doymaması nedeniyle iftar değil israf sofralarına dönüyor” dedi:

- Vatandaşlarımız Ramazan alışverişlerini yaparken ihtiyacı olan kadarını almayı iyi belirlemeli. Alın teriyle kazandığı parasını çöpe atacağı ürünlere harcamamalı. Çöpe attığımız sadece gıdalar olmuyor. Aynı zamanda nimetimizi, paramızı ve emeğimizi de çöpe atmış oluyoruz.

Palandöken, en çok pide ve ekmeğin israf edildiğini belirtti. Dünyada 1 milyara yakın insan açlık sorunu çekerken, Türkiye’de her 3 ekmekten 1 tanesinin çöpe atıldığına da dikkat çekti:

- Birleşmiş Milletler Gıda İsraf Endeksi Raporu’na göre ülkemizde kişi başına göre yıllık 93 kilogram yiyecek çöpe gidiyor. Alım gücünün düştüğü, unun, şekerin, yağın fiyatlarının arttığı bu dönemde bir ekmeğin, bir pidenin bile çöpe gitmesi hele de bu mübarek ayda hiç yapılmaması gerekiyor. Bu israfın önüne geçerek önce aile ekonomisine sonra ülke ekonomisine katkı sağlamalı, israfı durdurmalıyız.
# türkiye # açıklama # esnaf # aile # ramazan # TESK # bendevi palandöken # alışveriş # israf