Kazakistan'da ajan operasyonu

Kazakistan’da Cumhurbaşkanı ve bazı üst düzey devlet yetkililerine suikast planlayan bir ajan gözaltına alındı. Kazakistan vatandaşı olan şahsın kaldığı adrese yapılan baskında, yabancı yapımı susturuculu keskin nişancı tüfeği, uyuşturucu madde ile yüklü miktarda para ele geçirildi.

ABD güdümlü kalkışmanın bastırıldığı Kazakistan'da kritik bir ajan operasyonuna imza atıldı.

Cumhurbaşkanı ve üst düzey devlet görevlilerine suikat hazırlığı yaptığı belirlendi. Kaldığı adrese yapılan baskında kıskıvrak yakalandı.

Özel birim tarafından düzenlenen operasyon ile ilgili Kazakistan Milli Güvenlik Komitesinden açıklama yapıldı.

İsmi açıklanmayan Kazakistan vatandaşının yabancı istihbarat servisine çalıştığı, Cumhurbaşkanı ile devletin bazı üst düzey görevlilerine suikastın yanı sıra güvenlik güçlerine de terör eylemi planladığı belirtildi.

Yakalanan şahsın evinde yapılan aramada yabancı yapımı susturuculu keskin nişancı tüfeği, uyuşturucu madde ile yüklü miktarda para ele geçirildi. Açıklamada silahların, Kazakistan’a profesyonelce gizlenmiş parçalar halinde sokulduğu kaydedildi.

Ülkede Rus karşıtı propagandayı teşvik etme ve sosyal medyada ilgili paylaşımları yayarak toplumda Rus düşmanı görüşleri yaratan ajanın, yabancı bir devletin talimatları ile bu eylemleri gerçekleştirdiğini kabul ettiği ifade edildi.

# abd # açıklama # operasyon # uyuşturucu # terör # milli # kazakistan # suikast