Ambargolar füzelerde başarıyı katladı

Başta ABD olmak üzere sözde müttefik ülkelerin uyguladığı ambargolar nedeniyle savunma sanayinde elde edilen başarılar, hassas güdümlü mühimmat ve füzelerle sürüyor. Roketsan'ın geliştirdiği 150 kilometrenin üzerinde menzili olan seyir füzesi ÇAKIR'ın lansmanı, Türk Savunma Sanayii'nin son 10 yıl içinde füze alanında yaptığı atılımları da gözler önüne serdi.

Türkiye ambargolara karşı duruşundan taviz vermiyor. Türk Savunma Sanayii’nin füze alanında gelişmesi sürüyor.

Türk Savunma Sanayii, başta ABD olmak üzere bazı sözde müttefik ülkelerin uyguladığı açık ve örtülü ambargolara rağmen başarılarına yeni başarılar katıyor. İHA ve SİHA’larda dünya çapında elde edilen başarı grafiği, akıllı füze ve hassas güdümlü mühimmat üretiminde de kısa sürede yakalandı.

Roketsan, 31 Mart’ta geliştirdiği 150 kilometrenin üzerinde menzili olan seyir füzesi ÇAKIR'ın lansmanını yaptı. kara, deniz ve hava platformlarından atılabilecek ÇAKIR’ın lansmanı, Türk Savunma Sanayii'nin son 10 yıl içinde füze alanında yaptığı atılımları da gözler önüne serdi.

FÜZELER TERÖRLE MÜCADELEDE DE ETKİN

2012 yılından itibaren akıllı füze sistemleri üzerinde çalışan Türkiye, SİHA'ları akıllı füzelerin getirdiği vurucu güç özelliği yani ateş gücü kabiliyeti ile değerini yükseltti. Hassas güdümlü füze ve mühimmatlar, terörle mücadelede de önemli bir rol oynuyor.

Roketsan’ın son yıllarda geliştirdiği hassas güdümlü füzeler arasında ÇAKIR’ın yanı sıra Cirit Lazer Güdümlü Füze yer alıyor. Yüksek vuruş hassasiyetli Cirit, kara, deniz ve hava araçlarından hafif zırhlı/zırhsız, sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılabiliyor.

Taktik Füze Silah Sistemi ise yüksek hareket kabiliyeti ve 360 derece dönüş özelliğine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Hassas güdümlü tanksavar füze sistemi olarak bilinen UMTAS Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi de öncelikli olarak taarruz helikopterlerinde kullanım için geliştirildi.

L-UMTAS Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sisteminin başlığı da sabit ve hareketli hedefe karşı etkin bir silah sistemi olmasını sağlıyor. SOM Stand Off Mühimmatı ise muharebe sahası derinliklerinde yoğun şekilde korunan kara ve deniz hedeflerine karşı kullanılabiliyor.

# abd # türkiye # siha # terörle mücadele # türk # dünya # son # mart