Tarihi bina için hedef 30 milyon

Görev Vakfı'nın Aydınlık ve Ulusal Kanal’ın Beyoğlu’ndaki tarihi binasının mülkiyetini almak için başlattığı tarihi imece büyüyor. Emekliler ikramiyesini, emekçiler alın terini, öğrenciler ise burslarını kampanyaya bağışlıyor. Evlilik yüzüklerini, hatta nişanda takılan bileziklerini düşünmeden bağışlayan fedailerle kampanya başarıya doğru ilerliyor.

Haber: Ülkühan Sercan Doğanbey - Kamera: Melik Nacar

Görev Vakfı'nın, Aydınlık ve Ulusal Kanal’ın Beyoğlu’ndaki tarihi binasını karargâha çevirme kampanyası, vatan sınırlarını aştı.

Dünyanın dört bir yanından vatanseverler, kampanyaya katkı sunabilmek için kolları sıvadılar. Kimi birikimini, kimi çeyizini gönderiyor. Kimi kredi çekiyor, kimi de evini ipotekletiyor. Evlilik yüzüğünü, nişanda takılan bilezikleri bağışlayan fedailer de var.

Düğününü Deva Çıkmazı'nda yapan Usta ailesi tarihi kampanyaya evlilik yüzüklerini bağışladı. Evliliğe hazırlanan Aydınlık çalışanları Melike Güler - Tevfik Kadan çifti de nişanda takılan bileziklerini tarihi imeceye verdi.

Aydınlık Gazetesi Toplum Servisi Şefi Özlem Konur Usta ve Vatan Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Usta tarihi bina için kolları sıvayan fedailerden. 2004 yılında Deva Çıkmazı'ndaki İtalyan Opera Salonu'nda yine bir imeceyle düğünlerini yapan Usta ailesi, o gün parmaklarına takılan evlilik yüzüklerini bugün tarihi imeceye bağışladı:

- Biz zorlukları el birliği ile çözen bir kültür içinde büyüdük. Başka türlüsünü bilmeyiz. Bugün İstanbul il yönetim kurulu üyesi olan Mevlüt Usta ile 2004 yılında evlenme kararı aldığımızda da yanımızda yine partimiz vardı. Bu parti bize anne baba oldu. Ben o sokakta gelin oldum. Bugün binamıza bağışladığımız yüzük de o sokakta parmağıma takıldı. Şimdi bu sıcacık yuva için ait olduğu yere geri dönüyor.

Evliliğe hazırlanan Aydınlık Gazetesi İstihbarat Şefi Tevfik Kadan ile Emek Servisi Şefi Melike Güler de tarihi imeceye nişan törenlerinde takılan bileziklerini bağışladı.

Melike Güler, ''Moloz taşıyanların tecrübesiyle büyüdük'' dedi:

- Deva Çıkmazı! Derdi olan devasını bulmadan gitmez buradan. Bunun sırrının ne olduğu da bugün yaptığımız kampanyada. El birliğiyle, dayanışmayla, omuz omuza mücadeleyle bulunan 'Deva'. "Ben bizden öncekiler gibi buranın molozlarını taşıyamadım. Ama moloz taşıyanların tecrübesiyle büyüdüm. Tevfik Kadan’la da bu binada tanıştım. Şimdi nişanımızda takılan takılar, büyüdüğümüz karargah için kullanılacak. Daha güçlü mücadele edeceğiz.
# istanbul # vatan partisi # ulusal kanal # haber # oldu # aydınlık gazetesi # Ulusal # Vatan # aydınlık # Kültür # Partisi # görev vakfı # deva çıkmazı