Perinçek tarihi bina için çağrı yaptı

Görev Vakfı'nın, Aydınlık ve Ulusal Kanal’ın Beyoğlu’ndaki tarihi binasını karargâha çevirme kampanyası sürüyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek tarihi imeceye destek çağrısı yaptı. Binanın tuğlalardan ibaret olmadığını belirten Perinçek, tarihi bina için dökülen alın terlerini hatırlattı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Görev Vakfı'nın başlattığı tarihi bina kampanyası ile ilgili açıklama yaptı. Binanın tarihini hatırlatan Perinçek, “Bu bina dün olduğu gibi bugün de devrimcilerin karargahıdır" dedi.

İsmini 1908 Hürriyet devriminden almış olan Meşrutiyet Caddesi’ndeki tarihî binayı almak için imeceye katkı için çağrısında bulunan Perinçek, binanın kimleri ağırladığını, hangi anlara eşlik ettiğini anlattı:

- Bu binanın altında Kanun-i Esasi Kıraathanesi var. Burada kimler gelmiş oturmuş? Talat Paşa, Cemal Paşa, Enver Paşa, Mustafa Kemal Paşa. Burada Haldun Tanerleri Fikret Otyamlar, Orhan Kemaller... 45 sonrasının bütün o zamanki büyük yazar ve şairlerimizin geldiği oturduğu bir yer. O da bize büyük bir heyecan veriyor. Onların mekanı, kokusu sinmiş. Güzel bir rastlantı bu binaya girmemiz.
- Bu binaya büyük emek verdik. Bu binadaki Aydınlık'ı Aziz Nesin ile birlikte Kadıköy'de gazete sattık.

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, tarihi bina kampanyası ile ilgili Mithat Cemal Kuntay'ın "Talat Paşa" şiirini okudu.

Kurtuluş Savaşı Döneminde çıkan Tekalif-i Milliye kanununu hatırlatan Perinçek, Türk milletinin katkısı ile binanın alınacağını vurguladı.

Tarihi kampanya ile ilgili son durumu Görev Vakfı Genel Sekreteri Yadigar Özen açıkladı:

- Yüzlerce dostumuzun karşılıksız emeği ve katkısıyla, 270 gün gece gündüz çalışarak, 135 yıllık tarihi yıkılmaktan kurtararak hizmete sunduk.

Tarihi bina kampanyasının Türk milletini ateşlediğini söyleyen Özen, kampanyanın her gün ivme kazanarak büyüdüğünü belirtti.

# açıklama # vatan partisi # ulusal kanal # türk # aydınlık gazetesi # doğu # Vatan # aydınlık # emek # son # Partisi # görev vakfı # tarihi bina