Et fiyatları nasıl ucuzlayacak?

Son dönemde artan et fiyatlarıyla ilgili Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Murat Yağmur, Ulusal Kanal’a dikkat çeken açıklamalar yaptı. Üretimdeki maliyet artışının ürünlere zam olarak yansıdığını söyledi. Yağmur, stokçuluğu da izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Üretim ve taşıma maliyetlerindeki artış, et ihracatı kırmızı et fiyatlarında zam üstüne zama neden oldu.

Türkiye’de en ucuz etinin tüketildiği Adana’da kasaplarda kemiksiz etin fiyatı son zamlarla 110 ila 130 lira arasında değişiyor. Marketlerde ise bu fiyat 170 liralara kadar çıkıyor.

Son dönemde hayvan üretiminin azalması fiyatları olumsuz etkiliyor. Destek alamayan üreticiler üretimden vazgeçiyor. Hayvan sayısının artırılması için, besicilerin desteklenmesi ve dişi kesimlerinin durdurulması öneriliyor.

Ulusal Kanal’a konuşan Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Murat Yağmur, stokçuluğa dikkat çekti.

Yağmur, Adana’da Ramazan Ayı boyunca zam yapılmayacağını söyledi.

Önümüzdeki günlerde ülkedeki koyunların sayımının yapılacağını ifade eden Saruhan Murat Yağmur, ardından Et ve Süt Kurumu’nun kesimlere başlayacağını belirtti. Fiyatların düşmesi öngörülüyor.

Marketler yasasının acilen çıkarılması talepler arasında. Deterjan gibi kimyasal ürünlerle et ürünlerinin bir arada olduğu ortamlar sağlık açısından da zararlı.

Adana Kasaplar Odası, önceden çekilip, satılan kıymalar için de uyardı. Vatandaşın mutlaka eti görerek çektirmesi gerektiğini belirtti.

# sağlık # adana # türkiye # et fiyatları # market # zam # oldu # Ulusal # üretim # et # son # ramazan # süt # et ve süt kurumu