Turizmciler Rus misafirleri bekliyor

Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden Alanya’da konaklama tesislerinin yüzde 40’ı hizmete başladı. Açık olan tesislerde doluluk oranı şimdilik düşük. Turizmcilerin ve esnafın düze çıkması, kaynak pazar Rusya’dan sağlanacak havayolu ulaşımına bağlı. Çözüm arayışları sürüyor. Sektör gelişmeleri yakından takip ediyor. Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuri Demir, “Turist olmazsa Alanya ekonomisi düze çıkmaz” diyor.

2022 turizm sezonu umutla bekleniyordu. Ancak sezon tam anlamıyla açılamadı. Antalya’nın gözde tatil merkezlerinden Alanya’da konaklama tesislerinin yüzde 40’ı hizmete başladı. Tesislerin doluluk oranı sezon rakamlarının altında seyrediyor.

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar en çok havayolu ulaşımını etkiledi. Şirketler, faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldı. Turizmcilerin ve esnafın düze çıkması, Rus turist akışına bağlı.

Çözüm arayışları sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda 3 büyük tur operatörü, Türk Hava Yolları ile bir araya geldi, koltuk anlaşması sağlandı. Tur operatörlerine kredi destek paketinin de mayısın ilk haftası açıklanması bekleniyor.

Rusya’dan gelecek turist sayısını artırmak için yeni bir havayolu şirketinin kurulması da gündemde. Şirketin Antalya merkezli kurulması ve sadece Rusya’dan Türkiye’ye turist taşıması için bakanlıklar çalışma başlattı.

Tüm bu gelişmeleri sektör yakından takip ediyor. Çözümün bir an önce hayata geçmesi bekleniyor.

Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuri Demir, esnafı ayakta tutabilecek tek yolun turist akışının sağlanmasında olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerin yanı sıra sektörün ana pazar olarak tanımladığı iç turizmde bayram yoğunluğu bekleniyor. Turizm esnafı sorunların aşılacağından ve sezonun iyi geçeceğinden emin.

# türkiye # rusya # antalya # ekonomi # türk # turist # turizm # alanya # esnaf # tatil # rus # çalışma # Kültür # şirket # turizmci # Turizm Bakanlığı