ABD'nin hamlesine Rusya'dan ruble yanıtı

Rusya'nın dolar cinsinden devlet tahvilleri için 649 milyon dolar faiz ödemesi gerekiyordu. Ancak ABD Hazinesi, bu transferi engelleyerek Rusya'nın dondurulmuş döviz rezervlerini kullanmasını yasakladı. Kremlin de bu hamleye karşılık, söz konusu miktarı ruble karşılığını özel hesaplara yatırdı. Rusya Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yükümlülüklerin tam olarak yerine getirildiği belirtildi.

Rusya'nın hafta başında dolar cinsinden ödemesi gereken devlet tahvilini, Kremlin Ruble ile yaptığını açıkladı.

Moskova'nın, dolar cinsinden devlet tahvilleri için 649 milyon dolar faiz ödemesi gerekiyordu. Ancak ABD Hazinesi, bu transferi engelleyerek Rusya'nın dondurulmuş döviz rezervlerini kullanmasını yasakladı.

Rusya Maliye Bakanlığı da ödemenin tamamını ruble olarak ulusal takas bankasına aktardığını açıkladı. Bakanlık yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdiklerini de sözlerine ekledi.

Yaklaşık 40 milyar dolar değerinde toplam 15 uluslararası tahvile sahip olan Rusya, benzeri görülmemiş ekonomik yaptırımlara rağmen şimdiye kadar dış borçlarını temerrüde düşmekten kurtardı.

Rusya'nın tahvillerde kupon ödemelerini 'dost olmayan' ülkelerin alacaklılarına ruble ile yapacağı açıklamalarının ardından kredi derecelendirme kuruluşları, yerel para ile ödemenin temerrüt anlamına geleceğini açıklamıştı.

Kremlin, Rusya'nın borçlarını ödeyebilecek kaynağı olduğunu, temerrüde düşmesi gibi bir ihtimal olmadığını açıkladı.

# abd # rusya # ekonomi # dolar # Ulusal # kremlin # moskova # borç # ruble