OPEC Rus gazı için AB'yi uyardı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden Avrupa Birliği yetkililerine uyarı geldi. OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo, Rusya yaptırımlarının bugüne kadar görülen en kötü petrol arzı krizlerinden birini yaratabileceğini söyledi. Barkindo, Rusya'dan kaynaklı oluşabilecek petrol arzı açığının kapatılmasının ise mümkün olmadığını belirtti.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü, Rusya kaynaklı oluşabilecek petrol arzı konusunda AB'yi uyardı.

Avrupa Birliği yetkililerine seslenen OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo, küresel petrol piyasalarında yaşanan krizin kendi kontrolleri dışında olduğunu söyledi. Rusya'nın petrol arzı kayıplarının günlük 7 milyon varili aşabileceğini belirten Barkindo, yaptırımların bugüne kadar görülen en kötü petrol arzı krizlerinden birini yaratabileceğini bildirdi.

OPEC Genel Sekreteri , mevcut talep görünümü göz önüne alındığında, bu büyüklükteki bir kaybı telafi etmenin neredeyse imkansız olduğunu söyledi.

ABD'nin Rusya yaptırımları Avrupa'yı zorda bıraktı. Atlantik güdümündeki ülkeler, enerji için alternatif arayışlara yönelmişti. Rusya'nın petrol piyasası için önemli olduğunu kaydeden Suudi Arabistan öncülüğündeki OPEC ülkeleri ise, bu arayışa destek vermedi.

# abd # rusya # amerika # avrupa # avrupa birliği # ab # petrol # yaptırım # enerji # doğal gaz # opec # günlük # petrol piyasası