"Bunu da mı büyükelçiye soracaksınız?"

HDP’li Musa Piroğlu, İstanbul Kadıköy’deki eylem sırasında polis memuruna hakaret etti. Polis memuru kendisine “şerefsiz” diyen Piroğlu’na "Bana şerefsiz diyemezsiniz, ben Türk devletinin polisiyim” yanıtını verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis memuruna hakarete sessiz kalan Millet İttifakı’na tepki gösterdi. Soylu, “Kılıçdaroğlu ve yamaklarından ortağı HDP’li için tek bir söz çıkmadı. Yoksa bunu da mı büyükelçiye soracaksınız?" ifadelerini kullandı.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP, sorumlusu oldukları 6-8 Ekim olayları ilgili yapılan gözaltılara karşı eylem yaptı. Eylem kısa sürede yeni bir kışkırtmaya dönüşünce güvenlik güçleri müdahalede bulundu.

HDP’liler, kendilerine dağılmaları için uyarıda bulunan polisle tartışmaya girdi. Bu sırada HDP İstanbul vekili Musa Piroğlu, bir polis memuruna "Şerefsiz" diyerek, hakaret etti.

Hakarete uğrayan polis memuru, Piroğlu'na, "Bana şerefsiz diyemezsiniz, ben Türk devletinin polisiyim." Sözleriyle yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündem olan görüntülerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Görüntüleri paylaşan Soylu, Türk polisine hakarete sessiz kalan Millet İttifakı’na tepki gösterdi:

- Polis istismarına da soyunan Kılıçdaroğlu için her söz, bir öğün. Terörist Ecevit Piroğlu’nun abisi HDP Mv Musa Piroğlu Türk Polisi’ne “şerefsiz” dedi. Kılıçdaroğlu ve yamaklarından ortağı HDP’li için tek bir söz çıkmadı. Bekliyoruz. Yoksa bunu da mı büyükelçiye soracaksınız?

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğünü, HDP Vekili Musa Piroğlu hakkında "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan resen işlem başlatılacağını bildirdi.

# istanbul # pkk # terörist # hdp # türk # süleyman soylu # gündem # kılıçdaroğlu # medya # polis memuru # polise hakaret # musa piroğlu