3600 ek göstergeden kimler faydalanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek gösterge ile ilgili Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. Bilgin, 4 meslek grubu ve ara kademede kalan memurlar için çalışma yapıldığını söyledi. Bakan, görüşmelerin 10 Mayıs'ta yapılacak toplantıda tamamlanmasını hedeflediklerini de belirtti.

3600 ek gösterge ile ilgili gözler Mayıs ayında yapılacak toplantıya çevrildi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili görüşmeler sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında Memur-Sen ile son toplantı Mart ayında yapıldı.

Toplantıda çıkarılacak ek göstergenin devlete maliyeti için Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü sunumları oldu.

Memur-Sen konfederasyonu toplantıda düzenlemeden tüm kamu çalışanlarının faydalanmasını istedi. Peki, çalışmadan kimler faydalanacak?

Tartışmalara neden olan ek göstergenin kapsamı konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ulusal Kanal'a konuştu. Bilgin, polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenlerin göstergeden faydalanacağını söyledi.

Bakan, ayrıca ara kademede kalan kamu çalışanlarının da düzenlemeye dahil edileceğini belirtti.

Vedat Bilgin, konfederasyonun talep ettiği gibi, tüm kamu çalışanlarının düzenlemeden faydalanmasının devlete maliyeti açısından mümkün olmadığını da ekledi.

# polis # maliye # ulusal kanal # öğretmen # oldu # Kamu # Ulusal # çalışma # emek # vedat bilgin # son # memur # Kamu Çalışanları # hemşire # din görevlisi # memur emeklisi