''Buğra Kavuncu'ya yönelik saldırı kurmacaydı''

İyi Parti’den istifa eden kurucu isimlerden yönetime FETÖ ve HDP tepkileri gelmeye devam ediyor. İyi Parti ile yollarını ayıran Vedat Yenerer, Ulusal Kanal yayınında önemli açıklamalar yaptı. İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yönelik saldırının kurmaca olduğunu söyleyen Yenerer, savcıları göreve çağırdı. Özcan Yeniçeri'den de partinin kuruluşunda yer almaktan pişmanım açıklaması geldi.

İyi Parti’nin kurucuları arasında yer alan ve bir süre önce partiden istifa eden Vedat Yenerer, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ulusal Kanal yayınında konuşan Yenerer, FETÖ’cü olduğu iddia edilen Kavuncu’ya yönelik geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenen yumruklu saldırının kurmaca olduğuna söyledi. Yenerer, Buğra Kavuncu'nun kendisine saldırı düzenleteceği bilgisini 3 ay önceden İyi Parti'ye ilettiğini söyledi.

- Buğra Kavuncu kendine kendine saldırı düzenleteceği bilgisini aldım...
- O saldırıdan aşağı yukarı 2-3 ay önce, sayın Koray Aydın’ın yardımcılarından biriyle, yanımda şahitlerimle, kurucular kurulundan bir kaç isimle de paylaşarak bana bir bilgi geldiğini ve bu bilgiye göre, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ’ın çizdiği karizmasını geri almak için, itibar kazanmak için kendi kendine saldırı düzenleteceği haberini aldım. Teşkilat başkan yardımcısına ilettim 3 ay önceden çok net biçimde bir kaç kez anlattı.
Saldırı olayının tamamen düzmece olduğunu vurgulayan Yenerer, canlı yayında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı, savcıları göreve çağırdı:
- Ben buradan savcılara da Türk milletini ve adaletini kandırdığı için kavuncu hakkında suç duyurusunda bulunuyorum.

Vedat Yenerer, parti içindeki usulsüzlük ve yolsuzlukları ilettiği Meral Akşener'in kendisine tavrı aldığını açıkladı.

Öte yandan İyi Parti’den kopan isimler arasında yer alan Profesör Doktor Özcan Yeniçeri de istifa süreciyle ilgili açıklama yaptı:

- İyi Parti'nin kurulma aşamasında tamamı MHP'den kopan kişiler vardı. Orada homojen bir yapı içinde olacağımızı düşünüyorduk. Oradakilerin Türkiye meselelerine bizim gibi baktığını düşünüyorduk ama bakmıyorlarmış. Kongrelerde başkalarının ön plana çıkarıldığını gördük. Adım adım Türk milliyetçilerinin elimine edildiğini görünce ayrılma kararı aldık.

Türk milliyetçilerinin elimine edildiğini belirten Yeniçeri, İyi Parti’nin kurucuları arasında yer almaktan pişman olduğunu söyledi.

# istanbul # türkiye # fetö # aydın # açıklama # parti # ulusal kanal # türk # Ulusal # özcan yeniçeri # türk milleti # ümit özdağ # Milliyetçi # Buğra Kavuncu # vedat yenerer