''Burası Türkiye, babanızın malı değil''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yabancı büyükelçilere seslendi. "Ana muhalefetin liderine kışkırtıcılık yaptırmayın, burası Türkiye, babanızın malı değil." dedi. Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki terör soruşturmasının da yakında tamamlanacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç İdaresi Başkanlığı personeli ile iftarda bir araya geldi. Yemek sonrası açıklamalarda bulunan

Bakan Soylu, yabancı büyükelçilerden CHP lideri Kılıçdaroğlu’na kışkırtıcılık yaptırmamalarını istedi;

- Büyükelçilere de sesleniyorum. Yanımıza gelip bu süreci çok iyi yönetiyorsunuz diyip el altından ana muhalefetin liderine kışkırtıcılık yaptırmayın. Burası Türkiye, babanızın malı değil. Bu ülkeyi büyükelçilere peşkeş çektirmeyiz. Çektirirsek bize cumhuriyeti emanet edenler hesabını sorar.

Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki soruşturmanın tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti:

- İstanbul Belediyesi'ndeki terör soruşturması yakında tamamlanıyor ak kara belli olacak. Buradan söyleyeyim rezil olacaksınız ve rüsva olacaksınız

Bakan Soylu, sınır dışı edilen Suriyeli sayısını açıkladı. Soylu, 2016'dan bugüne kadar 19 bin 336 Suriyelinin asayiş sorunları nedeniyle sınır dışı edildiğini duyurdu:

- 2020 yılında Avrupa’da sınır dışı başarı oranı yüzde 18, bizde geri gönderme yakaladıklarımızın yüzde 40 olarak kayıtlara geçmiştir. Ve 2022 yılında, geçen yılın aynı dönemine göre sınır dışı başarı oranı yüzde 73 artışla yüzde 41.2 olmuş, sayı da 20 bin 636 olarak gerçekleşmiştir.
# istanbul # chp # türkiye # sınır # terör # süleyman soylu # kılıçdaroğlu # avrupa