"Ümit Özdağ dört dörtlük provokasyon yapıyor"

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı Ulusal Kanal'da sığınmacı sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı Ulusal Kanal'da sığınmacı sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu:

" ABD merkezli bir kampanya yürütülüyor. Devlet Bahçeli de bunu vurguladı. Burada görevli kısmının altını çizmek gerekiyor. Türkiye'de halkı tahrik etmek, göçmenlerle halkın arasına nifak sokmak, sokakları harekete geçirmek gibi bir görev üstlendi Ümit Özdağ. Bunu da Türk milletinin değerlerini kullanarak yapıyor. Bu planın başında Ümit Özdağ var. Millet ittifakı da bu planın içinde. Mesele Suriyeli sorununu çözmek değil. Tam tersine bu yaptıklarıyla problemleri gölgeliyorlar. Vurup kırarak, sokak sokak gezerek, olmadık kışkırtmalar tertipleyerek bir yere varamazlar.
Yani burada isimlerden çok ABD emperyalizminin planları doğrultusunda ele almak gerekiyor. ABD bu sorunu dünyanın ve Türkiye'nin önüne koydu. Bir sığınmacı sorunu üretti. Ümit Özdağ da bunun aleti olmaktadır.
Bunları açıkça Türk milletine ifade etmek lazım. Ümit Özdağ'ın sokak sokak gezmesi, HDP ve PKK'nın aynı şeyleri dile getirmesi, yabancı düşmanlığı, bunlar halkta karşılığı olmayan şeyler. Biz de sokaklardayız, insanlarımızla konuşuyoruz. Onlara soruyoruz. Onlar da bu nefret tohumları yok. İmparatorluk geleneğinden gelen, bir arada yaşama geleneğine sahip bir millet olarak bu provokasyonlar tutmayacaktır.
30 yıldır Amerika'nın bu kamplaşma üzerinden Türkiye'yi bölme, parçalama planları tutmadı. Bu kampanya da tutmayacaktır. Yarın Türkiye bu kampanyanın isimlerini hatırlamayacaktır.
Sığınmacı sorunu ile ilgili çözümü olan tek parti Vatan Partisi'dir. Çünkü somut  ve gerçekçi olarak öneriyoruz. Bu sorunun çözümü Suriye ile derhal işbirliği yapmak, PKK ve diğer tüm terör örgütleri Suriye'den temizlemek, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak, Suriye hükümeti ile birlikte hareket etmek ve sığınmacıların huzurla topraklarına dönmesini sağlamaktır. Bunlar Vatan Partisi'nin önerileridir. Bunun başka ikinci bir çözümü yok. Biri bunun dışında alternatif söylüyorsa yalandır."
# abd # türkiye # pkk # suriye # göçmen # vatan partisi # türk # mülteci # Ulusal # Vatan # Partisi # ümit özdağ # sığınmacı # Zafer Partisi